Na twee matchen al een trofee voor Ryan Mason, opvolger van Mourinho bij Tottenham?

Sport | De finale van de Engelse League Cup vindt zondag plaats in Wembley tussen Manchester City en Tottenham. De nieuwe trainer ad interim van de Spurs, de 29-jarige Ryan Mason, zou zijn trainerscarrière meteen met een groot succes kunnen starten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ryan Mason is deze week met de wedstrijd tussen Tottenham en Southampton de jongste trainer geworden die een match in de Engelse competitie coacht. De 29-jarige uit het Londense disctrict Enfield heeft de plaats ingenomen van José Mourinho, die maandag nog aan de deur gezet werd door teleurstellende resultaten. De Spurs staan op de 7de plaats in het klassement en zijn vroegtijdig uit de Europa League geknikkerd door Dinamo Zagreb in de achtste finales.
 
Ryan Mason is goed vertrouwd met de club aangezien hij dit seizoen de U19 van Tottenham coachte. Hij werd bij de club gevormd en stootte door naar de eerste ploeg waarmee hij 70 wedstrijden speelde zonder ooit echt door te breken. Daarna werd hij meermaals achtereen uitgeleend, bijvoorbeeld aan FC Lorient.
 
Vroegtijdig afgebroken carrière
 
In 2016 verliet de middenvelder Tottenham en trok hij naar Hull City. Maar daar kwam zijn profcarrière bruusk tot een einde op 22 januari 2017. Hull stond die dag tegenover Chelsea. Na een luchtduel met Gary Cahill moest Mason met een schedelbreuk afgevoerd worden. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis St. Mary, waar hij een succesvolle operatie onderging.
 
Tegen de daaropvolgende zomer vatte hij de trainingen weer aan, maar hij viel niet meer helemaal in zijn plooi. Hij besloot dan maar om zijn voetbalcarrière in januari 2018 te beëindigen en verder te gaan als trainer. En dat brengt hem nu minstens tot het einde van het seizoen terug naar de ploeg waar het allemaal begon.
 
Een eerste beker voor de club sinds 2008?
 
En zijn start als trainer bij de eerste ploeg wordt meteen een stevige uitdaging. Het is aan hem om te pogen om het kampioenschap nog recht te trekken, waar Tottenham op de 7de plaats bengelt met 5 punten achterstand op de 4de – inhalen betekent dus de Champions League spelen. Maar dan valt het natuurlijk nog af te wachten of de club, die mee de Super League oprichtte, nog wel zal mogen meespelen op Europees niveau.
 
Maar eerst maken de Spurs deze zondag kans om de League Cup mee naar huis te nemen, een doel dat ze al sinds 2008 missen. Ryan Mason en Tottenham zullen daarvoor langs het Manchester City van Pep Guardiola moeten in de finale. Tegen de waarschijnlijke toekomstige Engelse kampioen zullen ze hun beste beentje mogen voorzetten. Wie weet wat de piepjonge coach in petto heeft om Guardiola te dwarsbomen?

Volg de finale van de EFL Cup op zondag 25 april vanaf 17u30 op Eleven 1 beschikbaar in de All Sports tv-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top