Springt Asterix AVO over Oudegem op weg naar nieuwe titel?

Sport |

Komende dinsdag vinden de halve finales van het Belgisch kampioenschap vrouwenvolleybal plaats. Het Beverse Asterix AVO neemt het dan op tegen volleybalsters van Oudegem in de strijd om een ticket voor de finale, terwijl de Gentse dames Tongeren in de ogen kijkt om diezelfde reden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Asterix AVO en Oudegem zijn geen onbekenden voor elkaar: de twee volleybalploegen stonden al tegenover elkaar in de Belgische bekerfinale die Asterix AVO met gemak won (0-3). Opmerkelijk: Asterix AVO won al voor de zestiende keer in haar clubgeschiedenis deze beker. 

Ook in de reguliere competitie ging het de Beverse dames al aardig voor de wind: Asterix AVO staat acht punten los op de eerste achtervolgsters uit Gent en heeft twaalf punten voorsprong op Oudegem. Asterix AVO won maar liefst veertien keer in de competitie, en verloor slechts tweemaal, tegenover de elf keer van Oudegem dat ook vijf verliezen moest incasseren.  

Asterix boven

Het hoeft dan ook geen betoog dat kenners Asterix AVO met stip als favoriet voor de eindoverwinning aanduiden. Bovendien wonnen de Beverse volleybalsters de onderlinge duels met Oudegem twee keer op een rij: in december met 3-2 en vorige maand nog met 0-3. Tel daarbij de gewonnen bekerfinale tegen Oudegem en je zit dan op drie overwinningen voor Asterix tegen nul voor Oudegem.

Willen de Oudegemse meiden van coach Fien Callens alsnog een mokerslag uitdelen in de laatste rechte lijn van het kampioenschap, dan moet de ploeg komende dinsdag uit een ander vaatje beginnen tappen. Dat moet lukken, want de dames wonnen hun laatste wedstrijd in en tegen Antwerp met 0-3 en zitten in een goede flow.

De dubbel én het record!

Asterix AVO zal echter haar slaap niet laten voor de tegenstanders uit Oudegem. De ploeg uit Beveren won sinds 2014 elk jaar het kampioenschap. Dit seizoen is coach Kris Vansnick erop uit om voor de elfde keer de dubbel te pakken zoals in 1998, 2001, 2008, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018.

Recordkampioen is echter Asterix AVO nog niet. De club telt momenteel dertien titels en dat is evenveel als Oostende. Let wel, als Asterix AVO dinsdag wint tegen Oudegem, staat het op een zucht van die veertiende titel en kan het afstand nemen van Oostende.

Volg de halve finale tussen Asterix AVO en Oudegem dinsdag vanaf 20u op Proximus Sports 4, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports-pakket. Beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top