Lierse K. geeft nieuw contract aan jeugdproduct Pieter De Schijver

Sport | Nu Lierse Kempenzonen zeker is van een verlengd verblijf in 1B verkent coach Tom Van Imschoot de mogelijkheden van enkele jeugdspelers. Zo kreeg Pieter De Schrijver zijn kans op de rechtsachterpositie en het 20-jarige jeugdproduct van het Lisp greep die kans met beide handen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Schrijver mocht starten in de Kempense derby's tegen Lommel SK en KVC Westerlo en liet daarin meteen een heel degelijke indruk. Dat noopte de technische staf van de Pallieters tot de snelle beslissing om de flankverdediger een extra jaartje op het Lisp te houden.

Voor De Schrijver - die al sinds zijn achtste voor Lierse speelt - is het een droom die uitkomt. "Dit is na mijn debuut, een nieuwe droom die uitkomt. Sinds mijn acht jaar ben ik bij Lierse, en elke thuiswedstrijd was ik steevast op de afspraak", vertelt hij op de officiële website van de club. "Nu bij de club van mijn hart tekenen is werkelijk fantastisch. Vroeger stond ik op de berg te supporteren, nu hoop ik volgend seizoen voor een volle berg een thuiswedstrijd te spelen. Dit is een motivatie voor mij, en hier ga ik hard voor werken om dit te verwezenlijken.”

Exit 'concurrent' Van Genechten

De Schrijver mag naar volgend seizoen toe de plek van Yentl Van Genechten innemen. De ook al 20-jarige rechterflankverdediger was dit seizoen bijna altijd titularis, maar kreeg toch te horen dat hij deze zomer andere oorden mag opzoeken. Er liepen wel onderhandelingen over een nieuw contract, maar die draaiden op niets uit. Van Genechten kwam vorige zomer pas over van KVC Westerlo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top