PSG-middenvelder Idrissa Gueye gaat voorop in de strijd tegen Bayern

Sport | Vorige week heeft het middenveld van PSG bergen verzet in de wedstrijd tegen Bayern in de kwartfinales van de Champions League. Vanavond (20u45 op Proximus Sports) zal PSG de agressiviteit en opofferingsgezindheid van Idrissa Gueye meer dan ooit nodig hebben om zijn bonus (2-3) tegen de Beierse Rekordmeister te verdedigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Idrissa Gueye. Die naam bezorgt Hansi Flick en de zijnen al een week lang ongetwijfeld nachtmerries. Vorige woensdag, tijdens de heenmatch in de kwartfinales tegen PSG, botste het Bayerns blok keer op keer op de onverzettelijke Senegalees. De Duitsers mochten de debatten domineren en de Parijzenaars versmachten zoveel ze wilden (64% balbezit): op hun pad richting Frans doel stuitten ze meer dan eens op Idrissa Gueye.
 
Hij is onvermurwbaar en riep menig Duitse aanvalspoging een halt toe, de hoeder van PSG. Zijn talloze balrecuperaties en omschakelingen gaven de Parijzenaars vleugels. Hij was heer en meester op het middenveld, en was zo de voornaamste afstopper van gevaarlijke sujetten als Leroy Sané, Thomas Müller of nog Joshua Kimmich.
 
Wisselvallig
 
Paris Saint-Germain mag een dikke kaars branden voor “Gana” (zijn tweede voornaam, die voortaan ook op zijn voetbaltenue prijkt), want dankzij hem maken de Parijzenaars vanavond het meest aanspraak op kwalificatie voor de halve finales. Zijn prestatie doet denken aan zijn wedstrijd tegen Real Madrid in september 2019, in de groepsfase van het kampioenenbal. De Senegalees legde Los Blancos toen quasi eigenhandig over de knie in een 3-0 zege, wat hem op lofbetuigingen van de Europese sportpers kwam te staan.
 
Sindsdien laat Gueye zich vooral opmerken met zijn wisselvalligheid. Vorig jaar liet Gana al optekenen dat hij zich bewust was van zijn gebrek aan consistentie. “Het is waar dat iedereen gezien heeft tot wat ik in staat ben in de match tegen Real. Nu zijn de verwachting nog meer hooggespannen”, vertrouwde de speler RMC Sport toe. “Ik werk me sindsdien in het zweet om dat niveau terug te vinden.”
 
Schitteren in de schaduw
 
Dat niveau kwam eindelijk opnieuw bovendrijven tegen Bayern. Was dit de referentiematch die als voorbode geldt van vele anderen? Of was dit gewoon een toevallige gala-avond die weldra tussen de plooien van de tijd zal verdwijnen? De toekomst zal het uitwijzen.
 
Tegen Bayern was Idrissa Gueye in zijn element. Hij is een werkmier in de schaduw, maar barst van de inzet, de opofferingsgezindheid, de strijdlust. Hij gaat telkens tot het gaatje en legt zijn kop ervoor, zonder het spel te maken. Dat is misschien ook de reden waarom hij in de Ligue 1, waar PSG met kop en schouders boven de rest uitsteekt, minder tot zijn recht komt.
 
Als Pochettino hem vanavond in de kern dropt, zal Gueye het Bayern ongetwijfeld lastig maken. Hansi Flick zal een waterdicht plan moeten beramen om Gana uit de wedstrijd te houden. 
 
Volg de Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top