Kevin De Bruyne is vastberaden om de vloek die op kwartfinales van ManCity rust, te bezweren

Sport | Manchester City kon gisteren andermaal op zijn kapitein Kevin De Bruyne rekenen. Tegen Borussia Dortmund (2-1) scoorde hij en liet hij scoren, door als vanouds met weergaloze passes te strooien. KDB maakte het verschil in de heenmatch van de kwartfinales van de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de laatste drie edities van de Champions League werd Manchester City telkens uitgeschakeld in de kwartfinales. ManCity wil die vloek dit seizoen bezweren tegen het Borussia Dortmund van Erling Haaland. Om die klus te klaren, konden de Citizens in de heenmatch alvast rekenen op hun patron, Kevin De Bruyne. De draaischijf van ManCity was andermaal beslissend.
 
Man van de match
 
Als we de statistieken erop naslaan, heeft City de eerste helft gedomineerd. Na balverlies van Emre Can was De Bruyne betrokken bij de opbouw en de afwerking van een vinnige tegenaanval. De aanvallende middenvelder van de Skyblues speelde slechts zijn vierde wedstrijd van het jaar in de Champions League. Toch staan er al 2 goals en 4 assists achter zijn naam.
 
Vervolgens annuleerde de VAR een strafschop, veroorzaakt door Can, en floot de scheidsrechter voor een fout van Jude Bellingham, die richting een leeg doel snelde nadat hij het leer had afgesnoept van doelman Ederson. De scheidsrechter floot de fase echter af voordat de bal over de lijn was – tot grote woede van Dortmund, want nu kon de VAR niet meer ingrijpen. KDB kwam nog dicht bij een tweede goal, maar zijn lage gekruiste schuiver ging een metertje naast de Duitse doelpaal (76e). Bij de voorafgaande actie wurmde hij zich knap langs twee Borussia-spelers. In de grote matchen is zijn fysieke paraatheid telkens onberispelijk.
 
De Bruyne fnuikt de Duitse dromen
 
Het team van Pep Guardiola zat uiteindelijk maar zes minuten in nauwe schoentjes, tussen de gelijkmaker van Marco Reus op assist van Haaland (1-1, 84e) en de winning goal van Phil Foden. Na een magnifieke cross van De Bruyne – alweer hij – kon Gundogan Foden bedienen, die ideaal geplaatst stond om de 2-1 binnen te schuiven (90e). Thomas Meunier, ingevallen in de 81e minuut, ging overigens onder de voorzet van zijn landgenoot door bij het tegendoelpunt. Het zal hem geen goed doen, in een seizoen dat op z’n zachtst gezegd moeizaam verloopt voor hem.
 
“Het was een moeilijke wedstrijd. We wisten dat Dortmund goed zou spelen. Ze brachten ons in de problemen, maar waren ook gevaarlijk. We reageerden goed, ondanks de gemiste kansen. Ik herinner me de eerste goal niet echt, maar ik zag een beetje ruimte en trapte”, aldus Kevin De Bruyne na afloop. Manchester City zal alert moeten zijn in de terugmatch tegen een te duchten tegenstander. Vijf jaar na hun halve finale tegen Real Madrid zijn de Engelsen wel goed op weg om de halve finales van het kampioenenbal te bereiken. De droom van de eerste eindwinst in de Champions League komt steeds dichterbij voor de Skyblues, evenals die van De Bruyne om de vijfde Belg ooit te worden die de beker met de grote oren in de lucht hijst.
 
Volg de Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top