Mythische vieringen: Wayne Rooney mept Tottenham knock-out

Sport | Wayne Rooney was in zijn periode als aanvaller van Manchester United een garantie op doelpunten. In maart 2015 pakte hij uit met een memorabele viering. De spits van Manchester United bootste zijn eigen knock-out na, een grappige reactie op een video die toen de ronde deed.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen 2014-15 was niet het beste van Manchester United, maar voor Wayne Rooney was het inzake persoonlijke prestaties wel een goed seizoen. Na het vertrek van topspelers als Ryan Giggs, Nemanja Vidic en Rio Ferdinand had nieuwe coach Louis Van Gaal de Engelsman tot aanvoerder gemaakt. Rooney deed er niet lang over om de armband alle eer aan te doen, want op 14 september 2014 scoorde hij zijn 175ste Premier League-doelpunt. Hij werd daardoor de nummer drie aller tijden op de topschutterslijst in de Engelse competitie.

Dat jaar werd Rooney een echte leider op en naast het veld. Hij kreeg ook een nieuwe positie op het veld, waar Van Gaal hem als aanvallende middenvelder uitspeelde. Rooney scoorde daardoor minder, maar zijn bijdrage aan het spel was erg waardevol voor de Mancunians.

Treffer van Rooney

Op 15 maart 2015 ontving Manchester United Tottenham. De titel was niet meer haalbaar voor Man Utd, die in die partij hun ticket voor de Champions League moesten veiligstellen. De Spurs, dat zesde stond, waren een directe concurrent. De wedstrijd begon goed voor de Mancunians, doordat Marouane Fellaini Hugo Lloris wist te verschalken. Tien minuten later zorgde Michael Carrick na een hoekschop met een niet te stoppen kopbal voor de 2-0.

Tottenham lag in de touwen en Wayne Rooney zorgde voor de knock-out. In de 34ste minuut recupereerde de Engelsman de bal na een slechte pass bij de Spurs. Hij vertrok vervolgens alleen richting doel en liet Lloris kansloos: 3-0. Rooney rende dan naar de hoek van het veld om het doelpunt te vieren met de eigen aanhang. Hij kwam aangelopen in een bokshouding en gooide een paar stoten door de lucht. De aanvaller deed dan alsof hij knock-out was en stortte in elkaar op het veld met zijn rug naar de grond.

Een gevecht in de keuken

De viering van Rooney was geen verwijzing naar de uppercut die tijdens de wedstrijd aan Tottenham werd uitgedeeld. Het was wel een kwinkslag naar de gebeurtenis die een paar dagen eerder had plaatsgevonden. Rooney had zijn vriend Phil Bardsley, een Stoke City-speler, bij hem thuis uitgenodigd. De twee mannen hielden toen een vriendschappelijke bokswedstrijd in de keuken van de Mancunian.

Tijdens de vechtpartij pakte Bardsley uit met een krachtige stoot die Rooney moest incasseren en waardoor hij neerviel. De scène werd gefilmd door een andere vriend en lekte snel online uit. Het einde van de clip toonde Rooney al liggend op de grond en hij leek bewusteloos te zijn. De video zorgde voor veel ophef in de roddelbladen, en Rooney wilde erop reageren op het veld.

Na zijn doelpunt bootste de speler daarom de scène en zijn knock-out na, met de nodige zelfspot. Wayne Rooney staat bekend als een grote boksfan. Hij bezoekt regelmatig bokswedstrijden op hoog niveau en beoefende de sport tijdens zijn jeugd. De Engelsman gelooft dat zijn bokstraining hem heeft geholpen om zich als voetballer te ontwikkelen.

Fan van deze reeks? Herbeleef dan ook de bizarre viering van Francesco Totti in de Romeinse derby.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top