Maaseik kan Roeselare breken in de finale van de Euromillions Volley League

Sport |
Greenyard Maaseik won zaterdag met 1-3 in de eerste ronde van de playoff-finale in de Euromillions Volley League, het Belgisch kampioenschap volleybal. Roeselare moet woensdag om 20.30 uur absoluut de tweede ronde winnen om niet met zijn rug tegen de muur te staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het staat in elk geval vast dat Maaseik van plan is om alles te doen om zijn titel te verdedigen. Zaterdag verrasten de Limburgers Roeselare op eigen terrein. Jelte Maan en zijn team wonnen van hun tegenstanders door 3 sets tegen 1 te winnen in de Tomabelhal. Maaseik speelt dan ook met voordeel door deze eerste wedstrijd in de best-of-five te winnen. De eerste club met drie overwinningen wordt tot Belgisch kampioen volleybal gekroond, de mannen van Steven Vanmedegael hebben dus al een derde van hun weg naar de zege afgelegd.
 
Maaseik domineerde zaterdag in bijna alle opzichten Roeselare. Ze wonnen de eerste set (22-25) voordat ze de tweede verloren met 25-22. De Limburgers herstelden daarna in de derde set (22-25) voordat Roeselare volledig instortte in de vierde en laatste set (17-25).
 
"Dit is een heel belangrijke stap in de reeks", zegt Jolan Cox van Maaseik. "We moesten één keer winnen in Roeselare en dat deden we meteen in de eerste wedstrijd. We keken erg uit naar deze finale en waren scherp (...) Het is natuurlijk maar één wedstrijd, dit resultaat wil niet veel zeggen. Maar als we woensdag thuis winnen, zijn we natuurlijk al een stap dichter bij de zege."
 
Bijna noodzakelijke zege voor Roeselare
 
Maaseik was niet bepaald de favoriet in deze laatste confrontatie. Ten eerste omdat Roeselare de afgelopen weken liet zien dat het in een betere vorm was. De West-Vlamingen verloren slechts één wedstrijd in de Final Four play-offs, terwijl Maaseik tweemaal verloor. Ten tweede omdat Roeselare het thuisvoordeel had, namelijk dat ze drie sets van deze finale thuis spelen, de andere twee wedstrijden vinden plaats in de Steengoed Arena in Maaseik.
 
De theorie van het thuisvoordeel werd al gauw afgeschreven, want Roeselare verloor thuis in de openingswedstrijd. Vanavond zullen de troepen van Joel Banks ongetwijfeld met toegeknepen billen naar Maaseik gaan. Ze zijn min of meer genoodzaakt om te winnen, want in het geval van een tweede opeenvolgende nederlaag zullen de West-Vlamingen de volgende drie wedstrijden moeten winnen om het BK te winnen.
 
Opvallend is dat ook dit seizoen dezelfde tegenstanders weer tegenover elkaar staan in de finale van het Belgisch kampioenschap herenvolleybal. Roeselare en Maaseik hebben sinds 1994 afwisselend de landstitel behaald. Roeselare hebben de trofee 11 keer gewonnen, terwijl Maaseik de meest succesvolle club is met zestien zeges.
 
Volg de tweede ronde tussen Roeselare en Maaseik aanstaande woensdag 7 april vanaf 20u30 live op Pickx Live, Proximus Sports (beschikbaar voor All Sports-abonnees) of in livestream op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top