Club NXT pakt eerste uitpuntje; slechts één 1B-ploeg verloor dit seizoen geen punten tegen Brugse U21

Sport | RWDM en Club NXT hebben vrijdagavond de punten gedeeld. De Brusselaars kwamen op het halfuur op voorsprong via Claes, maar een penaltygoal van De Cuyper zette de bordjes al snel weer in evenwicht. In de tweede helft kwam een enthousiast Club NXT nog opzetten terwijl een matig RWDM geen aanspraak meer kon maken op een thuisoverwinning.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door dit gelijkspel heeft Club NXT eindelijk die vervelende nul van het bord geveegd in de uitwedstrijden. De Bruggelingen konden in de vorige twaalf uitmatchen geen enkele keer punten oogsten, maar in het Edmond Machtensstadion was het dus voor het eerst wél prijs. Op de slotspeeldag van het seizoen krijgen De Cuyper en co nog een laatste kans om ook de eerste uitzege van het seizoen te boeken; dan speelt Club NXT op het veld van KVC Westerlo.

Dat Westerlo is voorlopig trouwens de enige 1B-ploeg die meer dan één keer punten verloor tegen Club NXT.  Al is het al lang geen schande meer om niet te winnen van de Brugse beloften; want nu ook RWDM op een gelijkspel werd gehouden blijft er nog maar één 1B-team over dat alle confrontaties met Club NXT kon winnen: RFC Seraing.

De Luikenaars speelden dit seizoen al 4x tegen Club NXT en wonnen evenveel keer. In de laatste twee wedstrijden ging het wel een pakje moeizamer dan in de eerste twee (6-1 in Luik, 0-4 in Lokeren, 2-1 in Luik, 0-1 in Lokeren).

Puntenverlies

Union, Lommel, Deinze en nu dus ook RWDM bleven dit seizoen 1x op een gelijkspel steken tegen Club NXT; Westerlo moest twee keer de punten delen en Lierse Kempenzonen verloor voorlopig als enige 1B-ploeg al een keertje tegen blauwzwart.

In de laatste drie duels van het seizoen speelt Club NXT nog thuis tegen Lierse Kempenzonen en Union Sint-Gillis om dan het seizoen af te sluiten op het veld van KVC Westerlo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top