Kan Royal Léopold de Nederlandse kampioen HC Bloemendaal verslaan in de Euro Hockey League?

Sport |
De Final Four van de Euro Hockey League begint op 3 april. In de eerste halve finale staan de Belgen van Léopold Ukkel tegenover de Nederlanders van HC Bloemendaal, die deze competitie drie keer hebben gewonnen. Dit Belgisch-Nederlandse onderonsje belooft een spannend duel te worden tussen twee van de beste Red Lions: Tom Boon voor Léopold Ukkel en Arthur Van Doren voor HC Bloemendaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na maanden van uitstel vindt begin april dan eindelijk de finale van de Euro Hockey League plaats. Vanwege de pandemie moeten de organisatoren hun ambities echter naar beneden bijstellen. In plaats van de gebruikelijke 20 teams, nemen slechts vier van de beste clubs van Europa deel aan de finale van 4 tot en met 5 april in Amsterdam. 
 
Royal Léopold werd geselecteerd voor deze Final Four in zijn hoedanigheid van regerend Belgisch kampioen. De ploeg uit Ukkel heeft in 2019 inderdaad de Eredivisie gewonnen, voordat het seizoen van vorig jaar werd afgelast. Zaterdag staan ze tegenover HC Bloemendaal en de Nederlanders zijn vastberaden om niet met zich te laten sollen. De Nederlandse kampioenen hebben immers de Euro Hockey League drie keer gewonnen, voor het laatst in 2018.
 
Een reünie voor Tom Boon
 
Voor de finale zal Royal Léopold kunnen rekenen op zijn sterspits en een van de beste hockeyspelers ter wereld, Tom Boon. De Belg kent Bloemendaal goed, hij heeft daar tussen 2013 en 2015 twee seizoenen doorgebracht. Daarna keerde Boon terug naar België om meer te kunnen spelen voor ons nationale hockeyteam.
 
Boon liep echter half maart een hamstringblessure op. Het is dan ook nagelbijten voor de Ukkelse ploeg dat de sterspits op tijd genezen is voor de Final Four. Bij een overwinning speelt Royal Léopold de finale op 5 april tegen de winnaar van de andere helft tussen de Duitsers van Ulhenhorst en de Spanjaarden van Atletic Terrassa. Ze krijgen dan de kans om de prestatie van de Waterloo Ducks, winnaar van de Euro Hockey League in 2019 en de eerste Belgische club die een Europese competitie won, over te doen.
 
Van Doren voor een nieuwe trofee
 
Het zal geen sinecure zijn om de beste club van Nederland te kloppen op eigen terrein. Zeker omdat Bloemendaal de zeer capabele verdediger Arthur Van Doren in haar gelederen heeft. Van Doren wordt beschouwd als een van de beste spelers ter wereld en is in 2017 en 2018 verkozen tot "Speler van het jaar". In 2018 trad de Belg toe tot de Nederlandse club, na de Belgische zege op het wereldkampioenschap hockey in 2018.
 
Van Doren won in zijn eerste jaar het Nederlands Kampioenschap 2019 met zijn nieuwe kleuren. De Euro Hockey League is voor hem de kans om een nieuwe trofee toe te voegen aan zijn ongelooflijke staat van dienst.
 
De Euro Hockey League Final 4 kan je live volgen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar via de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Zaterdag 3 april:
Club Campo De Madrid - Der Club An Der Alster (Dames) vanaf 11u30 op Eleven 3
AH&BC Amterdam - HC 's Hertogenbosch (Dames) vanaf 14u30 op Eleven 3
HC Bloemendaal - Royal Leopold Club (Mannen) vanaf 16u15 op Eleven 3
HTC Uhlenhorst Mülheim - Atletic Terrassa HC (Mannen) vanaf 18u45 op Eleven 3

Zondag 4 april:
AH&BC Amterdam - Der Club An Der Alster vanaf 13u30 op Eleven 3
HTC Uhlenhorst Mülheim - Royal Leopold Club vanaf 16u op Eleven 3

Finales maandag 5 april:
Atletic Terrassa HC - HC Bloemendaal vanaf 13u30 op Eleven 3
HC 's Hertogenbosch - Club Campo De Madrid vanaf 16u op Eleven 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top