AA Gent heeft eindelijk de ideale vervanger gevonden voor David

Sport | AA Gent ontvangt maandagavond Club Brugge. Het gaat om een inhaalmatch omdat Club Brugge de vorige keer over meer dan zeven spelers beschikte die het coronavirus hadden opgelopen. Voor de Buffalo’s is deze ‘Slag om Vlaanderen’ zeer belangrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent begon het seizoen als titeluitdager van Club Brugge, maar de ploeg kent een dramatische voetbaljaargang. Hein Vanhaezebrouck is er al de vierde trainer van dit seizoen en hij moet de club nog naar play-off 1 of 2 loodsen. Gent heeft 40 punten en zal bij een zege tegen de grote rivaal naar de achtste plaats stijgen, wat net goed is voor play-off 2.

Het heeft dan ook nog uitzicht op play-off 1, waar KV Oostende momenteel op een vierde plaats staat met 46 punten. Er zijn nadien nog vier competitiewedstrijden af te werken in de Jupiler Pro League.

De komst van Tissoudali

Onder Vanhaezebrouck gaat het al iets beter met de Buffalo’s, maar de prestaties zijn nog veel te wisselvallig. AA Gent speelt te vaak gelijk, maar sinds januari heeft het er wel een te duchten wapen bij: Tarik Tissoudali. De aanvaller maakte indruk bij Beerschot en maakte voor ongeveer 700.000 euro de overstap naar de Ghelamco Arena.

De technisch bijzonder vaardige aanvaller is alvast goed begonnen bij AA Gent. Tot op heden speelde hij 7 wedstrijden in de competitie en de beker en daarin trof hij 4 keer raak en leverde hij 3 assists. Een mooie binnenkomer. Tissoudali was bij Beerschot en AA Gent in de Jupiler Pro League dit seizoen al goed voor 11 goals en 7 assists in 23 competitiewedstrijden.

De nummer twee van vorig seizoen heeft zo eindelijk een opvolger gevonden voor de naar Lille OSC vertrokken Jonathan David, die daar de laatste weken bijzonder goed bezig is. Zijn vertrek zorgde voor de nodige problemen en aanvallend heeft Tissoudali met zijn creativiteit, diepgang en scorend vermogen heel wat kwaliteiten die de Canadese aanvaller ook heeft.

Yaremchuk bloeit weer open

Door de komst van Tissoudali wordt Roman Yaremchuk - in de zomer gelinkt aan Club Brugge - ook wat ontlast. De Oekraïner wil komend seizoen de stap naar een topcompetitie zetten en hij was moeizaam aan het seizoen begonnen. Hij haalde zelfs stevig uit naar Laszlo Bölöni, maar onder Vanhaezebrouck bloeit hij weer helemaal open.

Sinds Tissoudali hem in de aanval bijstaat, is zijn doelpuntenproductie ook de hoogte ingegaan. Sinds begin februari was Yaremchuk in 6 wedstrijden zeer bepalend met 5 doelpunten en 1 assist. Daarmee staat de teller dit seizoen in alle competities samen op 18 doelpunten en 5 assists in 32 wedstrijden. Bij Club Brugge, dat rustig op de titel afstevent, weten ze alvast welke twee spelers ze zeker in de gaten moeten houden…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top