Josh Cullen maakt zich stilaan onmisbaar bij Anderlecht

Sport | Toen hij arriveerde, vroegen velen zich af wat Josh Cullen Anderlecht zou bijbrengen. Vijf maanden later toonde de Ier zijn belang in het systeem van Vincent Kompany. Afgelopen zondag op Sclessin toonde Josh Cullen zich onmisbaar voor het team. Tegen Standard was hij met zijn werkkracht alomtegenwoordig om zijn defensie te ontlasten van de nodige Luikse aanvallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het door Vincent Kompany geïmplementeerde systeem is Cullen een van de belangrijkste spelers. Zonder hem mist het middenveld het nodige evenwicht. Door hem schitteren andere spelers gemakkelijker. Cullen is een man in de schaduw die zonder klagen zijn Britse werkkracht ten dienste stelt van het elftal.

Stevig maar fair

Als centrale middenvelder die verantwoordelijk is voor het vuile werk, zou Josh Cullen een kanshebber zijn om heel wat gele kaarten te verzamelen. Dat gebeurt niet. De Ier is iemand die de duels niet schuwt, maar hij is opvallend fair in zijn interventies. Hij zal zelden een zware fout maken.

Sinds zijn aankomst bij Anderlecht heeft Cullen 17 wedstrijden gespeeld en slechts twee gele kaarten gekregen. Een indrukwekkende statistiek voor een verdedigende middenvelder. Het laat nog maar eens zien hoe belangrijk hij is voor Anderlecht, want ze zullen hem ook niet snel kwijtspelen vanwege een schorsing.

De man met vier longen

Een ander interessant kenmerk van de speler is zijn uithoudingsvermogen. Gewoonlijk besteden middenvelders veel tijd aan het bestrijken van de ruimte, het achtervolgen van tegenstanders en het afpakken van de bal. Dat kost fysiek veel krachten. Cullen heeft er echter amper problemen mee.

Van de 21 gespeelde wedstrijden sinds hij naar Anderlecht kwam, heeft hij er 17 gespeeld (eenmaal op de bank, driemaal in de tribune), waarvan 13 de volle negentig minuten. Voor een type speler als hij is dat enorm. Het is ook een zegen voor Kompany, die zelden een vermoeide Cullen zal moeten wisselen.

Zondag (18u15) neemt Anderlecht het op tegen Mechelen en zal de Ier nog steeds een sleutelrol spelen als paars-wit zijn overwinning op Standard wil bevestigen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top