Mikautadze bijna 3 maanden zonder doelpunt; Lierse K. al een half jaar zonder 'clean sheet'

Sport | Straks kruisen Lierse Kempenzonen en RFC Seraing de degens. De vorige twee confrontaties draaiden steeds uit op een sensationeel resultaat. Bij de eerste match op het Lisp won Seraing met 2-5 en in de terugmatch in het Stade du Pairay pakte Lierse Kempenzonen totaal onverwacht de drie punten mee dankzij een 1-3 zege.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In die matchen waren er wel twee constanten. Georges Mikautadze vond de weg naar de netten én Lierse Kempenzonen hield (daardoor) niet de nul. Geen uitzonderlijke prestaties, aangezien Mikautadze dit seizoen al 16x scoorde en Lierse Kempenzonen nog maar één keer de nul kon houden sinds hun terugkeer naar de profs.

Dat 'clean sheet' kwam er meteen op speeldag 1 toen de Pallieters een 0-0 brilscore lieten noteren op het veld van de buren van KVC Westerlo. De strakke organisatie die de troepen van Tom Van Imschoot daar tentoon konden spreiden, bleek evenwel een uitzondering. Sinds die match in augustus hielden de Lierenaren geen enkele keer nog de nul.

Met de komst van Mikautadze en co lijkt een 'clean sheet' ook weer niet voor deze speeldag te zijn. De Luikenaars zijn de op een na vlotst scorende ploeg van de reeks en prijsschutter Mikautadze heeft wel een boontje voor Lierse. De Fransman scoorde in zijn twee duels tegen de Pallieters namelijk al 4x.

Droogte

Toch staat Mikautadze straks wellicht met een ander gevoel aan de aftrap. De huurling van FC Metz scoorde al niet meer sinds 4 december en moest in die periode het topschutterskroontje overdragen aan Dante Vanzeir. De goal-scoring-drought kwam er evenwel niet alleen door een mindere vorm van Mikautadze. De aanvaller speelde gewoon ook heel weinig. Zo was er een schorsing van drie speeldagen én kwam er ook nog de forfaitmatch tegen Lommel.

Eerder deze week liet Mikautadze wel al zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Hij nette de winninggoal in een oefenpot tegen KRC Genk (1-2). Afwachten of dat de voorbode is voor een eerste competitiedoelpunt van 2021.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top