Charleroi klaar om het lot van John van den Brom te bezegelen

Sport | Racing Genk verdedigt aanstaande vrijdag om 20.45 uur zijn derde plaats in het klassement op het veld van Sporting Charleroi. Na drie opeenvolgende nederlagen en een meer dan gecompliceerde start van het kalenderjaar moet de Limburgse ploeg bewijzen dat ze nog steeds achter hun coach John van den Brom staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 18 oktober 2020 boekte Genk tegen Charleroi zijn eerste zege onder Jess Thorup. Het was Joakim Maehle die zijn ploeg de zege bezorgde (2-1). Charleroi bleef toen achter met een 1 op 9 en zag dat Club Brugge voor het eerst de leiding nam. Racing Genk was toen vertrokken voor een indrukwekkende reeks van zeven overwinningen op een rij. John van den Brom nam bovendien al snel over van Thorup, aangezien die inging op een aanbieding van FC Kopenhagen.

Crisisvergadering in Genk

Er zijn meer dan vier maanden verstreken sinds de laatste confrontatie tussen de twee teams. Genk bekleedt als nummer drie een benijdenswaardige plaats in het klassement. Charleroi viel terug naar een elfde plaats, maar het mag nog steeds dromen van een Europees ticket. De Zebra's hebben in feite slechts vier punten achterstand op de laatste twee kwalificatieplaatsen voor Play-Off I. Bovendien heeft Charleroi nog een inhaalmatch tegen Club Brugge tegoed.

De Carolo’s zijn ondertussen ook al vier opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, ook al speelden ze daarin drie keer gelijk. Toch kunnen die puntendelingen het verschil maken, aangezien alles zo dicht bij elkaar staat. Bij Genk is dat niet het geval, want in 2021 pakten ze een povere 8 op 30. De raad van bestuur van Genk hield daarom maandag een crisisvergadering om het lot van John van den Brom te bespreken wiens keuzes en management van de groep worden betwist.

Nederlaag in Charleroi mag niet

Daar werd besloten dat de ex-trainer van Anderlecht aan boord blijft. De laatste weken draait het defensief en aanvallend echter een stuk minder goed. Het sterke aanvallende trio bestaande uit Paul Onuachu, Junya Ito en Theo Bongonda lijkt fysiek maar vooral ook mentaal een dip te hebben. De twee vleugelspelers van Genk gingen de laatste tijd te vaak voor persoonlijk succes. Zonder hun flitsen van klasse kan Genk moeilijk openingen vinden.

Dat Genk geen echt systeem heeft en geen houvast heeft, wordt Van den Brom aangewreven. Genk sprak dan wel zijn vertrouwen uit in de Nederlander, maar in Charleroi mag er niet verloren worden. Anders wordt de druk nog groter.

Volg Charleroi-KRC Genk vrijdag vanaf 20u45 en alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top