De strijd om de top vier is spannender dan ooit in de Jupiler Pro League

Sport | Elke speeldag zijn er wel verrassingen te melden in de Jupiler Pro League. Daardoor is de strijd om een plaats in de top vier spannender dan ooit. Vooral de topclubs laten het dit seizoen regelmatig afweten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdag verloor Charleroi dure punten. De Carolo’s wisten pas in de laatste minuten van de wedstrijd een punt te pakken tegen Waasland-Beveren (1-1). De volgende dag ging een bleek Anderlecht in eigen huis met 0-2 onderuit tegen KV Kortrijk, ook al kregen ze een uitgelezen kans om derde te worden.

Een paar uren later kreeg Standard dé kans om te profiteren van de misstappen van zijn concurrenten. Standard kwam twee keer op voorsprong op het veld van Zulte Waregem, maar verdedigend liet het steken vallen waardoor er met 3-2 werd verloren. De troepen van Mbaye Leye wisten al vijf competitiewedstrijden op rij niet meer te winnen.

Club Brugge wrijft in zijn handen

Aan de top van het klassement gaat het niet veel beter. RC Genk leek lange tijd de enige uitdager van Club Brugge worden, maar de motor van de Limburgers begon de afgelopen weken flink te sputteren. Zondag leden de jongens van John van den Brom in eigen huis een nederlaag tegen Beerschot (1-2). Genk wist al vier wedstrijden op rij niet meer te winnen en verloor zelfs drie keer op rij.

Voor hen verloor ook Antwerp punten, want op de Bosuil speelde het tegen STVV voor de tweede keer gelijk (0-0). Club Brugge werd zo nog maar eens de winnaar van de speeldag, ook al moet het vanavond nog aan de bak tegen OHL. Blauw-Zwart kan de kloof met de andere ploegen nog wat groter maken.

Een zwakkere competitie?

De topclubs laten het dit seizoen grotendeels afweten. De kleine clubs kunnen profiteren van die slechte resultaten, en daardoor is het verschil tussen de nummer drie en dertien amper zeven punten. Ploegen als Oostende, Beerschot, OHL, Mechelen of Zulte Waregem strijden daarom volop mee voor een plaats in de top vier. Andere gevestigde waarden als Standard, Anderlecht, Charleroi en AA Gent dreigen dan weer PO I mis te lopen.

Moeten we met deze vaststelling ook afleiden dat het niveau in de Jupiler Pro League naar beneden is gegaan? Zijn de kleinere clubs beter geworden, of de topclubs minder goed? De waarheid ligt wellicht ergens in het midden.

Andermaal, in sport is alles mogelijk!

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top