Stats 1B: koplopers doen gouden zaakjes tijdens 20e speeldag

Sport | Dante Vanzeir won vrijdag het topschuttersduel van Georges Mikautadze. De spits van Union kreeg daarbij hulp van zijn doelman Anthony Moris, die daardoor op zijn beurt ook een gouden zaakje deed in de clean sheet ranking. Zondag was het dan weer de beurt aan assistenkoning Youssef Challouk om de puntjes op de 'i' te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dante Vanzeir trapte tegen Seraing zijn 18e van het seizoen tegen de touwen. De aanvaller van Union bouwt daarmee een kloofje uit op zijn dichtste achtervolger Georges Mikautadze. De spits van Seraing kwam door een schorsing, de forfaitmatch tegen Lommel en het uitstel tegen RWDM nog wel maar amper aan spelen toe in 2021. Hij scoorde voor het laatst op 4 december.

18 goals: Vanzeir (Union SG)
16 goals: Mikautadze (RFC Seraing)
11 goals: Ugalde (Lommel SK)
10 goals: Mertens (SK Deinze), Undav (Union SG)
8 goals: Vetokele (KVC Westerlo)

Challouk strooide tegen Club NXT alweer met leuke passjes en leverde uiteindelijk twee assists af. De middenvelder van Deinze duwde zo zijn totaal naar negen assists en neemt zo afstand van zijn achtervolgers. Enkel Vanzeir (ja, weer hij) lijkt Challouk nog te kunnen bedreigen.

9 assists: Challouk (SK Deinze)
7 assists: Vanzeir (Union SG), Brüls (KVC Westerlo)
5 assists: Jallow (RFC Seraing), Kis (Lommel SK), Nielsen (Union SG), Zaroury (Lommel SK), Cicek (KVC Westerlo), Staelens (SK Deinze)

En ook bij de clean sheets slaagde de koploper erin om een klein kloofje uit te bouwen. Moris hield voor de negende keer de nul voor Union terwijl eerste achtervolger Özer twee goals om de oren kreeg bij KVC Westerlo.

9 clean sheets: Moris (Union SG)
7 clean sheets: Özer (KVC Westerlo)
5 clean sheets: Sadin (RWDM)
4 clean sheets: Dietsch (RFC Seraing)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top