Leidt ‘De Gele Duikboot’ Villarreal schipbreuk bij een herboren Athletic Bilbao?

Sport | Speeldag 24 in La Liga zit er bijna op. Vandaag moeten nog acht ploegen in actie komen, waaronder FC Barcelona. Het zondagblok wordt echter afgesloten met een duel tussen Athletic Bilbao en Villarreal. Die laatste ploeg zit weer volop in de race voor de Europese tickets, terwijl Bilbao op wolken leeft sinds de eindzege in de Spaanse Supercup.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Het kan verkeren”, zei ooit de Nederlandse schrijver Gerbrand Bredero. Amper twee maanden geleden zat de mot er stevig in bij Bilbao, maar intussen wonnen de Basken wel de Spaanse Supercup. Dat deed Bilbao door zowel Real Madrid in de halve finale als FC Barcelona in de finale te kloppen. Een meer dan puike prestatie. Het nieuwe succes wordt toegedicht aan de nieuwe coach Marcelino, die het roer in december overnam van Gaizka Garitano. Die laatste moest opkrassen na tegenvallende resultaten.

Onder de hoede van Marcelino dook Bilbao het voorbije weekend de top tien binnen in La Liga, na een 0-4 uitzege bij Cadiz. Het oog van de Spaanse coach zal echter dit seizoen toch meer gericht zijn op de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. Wegens de vele coronaproblemen werd de finale van vorig seizoen, tussen Bilbao en Real Sociedad, nog niet afgewerkt. Die finale vindt plaats op 4 april van dit jaar. Amper 13 dagen later vindt de finale van de Copa del Rey van dit seizoen plaats. Als op 4 maart Bilbao wint bij Levante, zitten de Basken opnieuw in de finale en kan het zomaar eens drie prijzen winnen op amper vier maanden tijd.

Meest productieve Spaanse spits heet Gerard Moreno

Uitgerekend tegenstander Levante knikkerde in de kwartfinales Villarreal uit het toernooi. De ploeg van coach Unai Emery doet wat het al enkele jaren doet in La Liga: een stabiele subtopper zijn. Ook nu weer strijdt Villarreal mee voor de Europese tickets, al zit de club in een klein vormdipje. In de competitie werd er al vijf matchen op rij niet meer gewonnen, met vier gelijke spelen en een verlies tegen Real Betis vorig weekend.

Op de koop toe moet Villarreal het straks in San Mames doen zonder coach Emery. Die heeft van de Spaanse voetbalbond een schorsing van twee wedstrijden gekregen na enkele uithalen aan het adres van de scheidsrechter vorig weekend.

Wie er wel zal bij zijn, is Gerard Moreno. De Spaanse spits draait nu al voor het derde jaar mee in de kern van Villarreal en stelde nog geen enkel seizoen teleur. Ieder jaar laat hij dubbele cijfers optekenen, met vorig seizoen zelfs zijn meest productieve jaar met 20 goals over alle competities gezien. Ook dit jaar draait het lekker met 13 goals in de competitie. Enkel Morata van Juve kan dezelfde statistieken voorleggen. Schrik dus niet op als je tijdens het EK deze zomer plots de naam van Moreno ziet opduiken in de spits bij Spanje.

Kijk vanavond naar het La Liga-duel tussen Athletic Bilbao en Villarreal vanaf 21 uur op kanaal 1 van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top