Kylian Mbappé schiet zichzelf in de geschiedenisboeken na hattrick tegen Barcelona

Sport | De kans dat PSG niet in de kwartfinales van de Champions League zal staan, is na dinsdagavond bijzonder klein geworden. In Camp Nou werd thuisploeg FC Barcelona namelijk een kopje kleiner gemaakt. Na 90 minuten stond er 1-4 op het scorebord. De held van de avond werd Kylian Mbappé met een hattrick.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona is veroordeeld tot het bewerkstelligen van een Remontada 2.0. In februari 2014 verloor Barcelona, weliswaar in Parijs, eerst met 4-0 van PSG. In Barcelona maakte enkele weken later Barça het onmogelijke waar. In Camp Nou werd het 6-1, met de winning goal van Sergi Roberto in de laatste seconden van de partij. Een immens feestje barstte toen los in Catalonië.

De Blaugrana zullen een soortgelijk scenario moeten realiseren weldra in Parijs. PSG walste namelijk gisteren met 1-4 cijfers over Barcelona. De thuisploeg startte nog redelijk, met Lionel Messi die de debatten opende via een goal vanop de strafschopstip. Maar rond het half uur kantelde de wedstrijd helemaal.

Wervelstorm

De man die hiervoor zorgde, was Kylian Mbappé. De jonge Fransman nam drie van de vier Parijse goals voor zijn rekening. Tussendoor legde ook Moise Kean er nog een in het mandje. De hattrick van Mbappé tegen Barcelona is er eentje om in de geschiedenisboeken te schrijven. Mbappé is namelijk pas de derde speler die een Europese hattrick kan maken tegen Barça, na Andriy Shevchenko (Dynamo Kiev, 1997) en Faustino Asprilla (Newcastle, 1997). Eén primeur heeft hij wel: Mbappé is de eerste speler die drie goals kan maken tegen Barcelona in de knock-outfase van de Champions League.

Mbappé onderstreepte gisteren nog maar eens zijn enorme potentieel. Toch waren de sportkranten de voorbije maanden niet zo mals voor de nog altijd maar 22-jarige ster. “Zijn impact op topwedstrijden is te gering”, klonk het. Die toon veranderde helemaal na zijn glansrol gisteren. “Een stratosferische prestatie”, schreef L’Équipe. Mundo Deportivo omschreef hem als een wervelstorm. “De grote protagonist”, wist La Gazzetta dello Sport neer te pennen.

Real Madrid of PSG?

De kop van L’Équipe was er ook wel eentje om in de gaten te houden. “Galactiques”, stond daar te lezen. De term maakte het des te pijnlijker voor Barcelona. Die kan namelijk verwijzen naar rivaal Real Madrid, de ploeg waar Mbappé al vaker aan gelinkt werd. Het contract van de Fransman bij PSG loopt volgend jaar af. Het is dus een kwestie van tijd vooraleer we meer nieuws hebben over de toekomst van Mbappé.

Zelf was Mbappé duidelijk na zijn topprestatie van gisteren. “Ik wil altijd het maximale geven voor PSG, dit shirt ligt me echt nauw aan het hart”, aldus de Franse ster.

Sowieso staat hij nog steeds voor een grote uitdaging: PSG naar de eindzege loodsen in de Champions League. Het is al lang dé natte droom van het bestuur van Paris Saint-Germain. Vorig jaar waren de Parijzenaars er dicht bij. In de finale was echter Bayern München te sterk.

Volg de Champions League op de voet via de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top