Het WK voor clubs: Bayern München start als grote favoriet

Sport | Ondanks het feit dat het programma overvol zit, laat de FIFA het WK voor clubs in Qatar toch doorgaan. Het toernooi zou normaal gezien plaatsvinden in december 2020, maar werd verschoven naar februari 2021. Bayern München is voor deze editie alvast de grote favoriet. Proximus Pickx blikt vooruit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanavond nemen het Braziliaanse Palmeiras en het Mexicaanse Tigres het tegen elkaar op in de halve finales. Bayern München speelt zijn halve finale op maandag tegen het Egyptische Al Ahly. Tigres en Al Ahly schakelden in de vorige ronde Ulsan (Zuid-Koreau) en Al Duhail (de Qatarese club van Junior Edmilson) uit.

Bayern de grote favoriet

Alle wedstrijden gaan door in het stadion van Al Rayyan, met 40.000 zitplaatsen, maar de FIFA stelt maar 30% van de capaciteit toegankelijk. De aanwezige fans moeten minstens 72 uur ervoor negatief getest hebben op het coronavirus. Bayern is de grote favoriet, vorig jaar won Liverpool deze editie.

De Duitse topclub moet maandag voorbij Al Ahly geraken en hoopt FC Barcelona te evenaren. Dit WK voor clubs geldt als prijs voor het jaar 2020, de wedstrijden werden immers van december 2020 naar februari 2021 verschoven wegens de coronapandemie. Als Bayern het toernooi voor de tweede keer in zijn bestaan weet te winnen, tikken ze af op zes prijzen in 2020. Enkel FC Barcelona wist dit al eens klaar te spelen in één jaar tijd. Maar dan moet het team van trainer Hansi Flick eerst Al Ahly uitschakelen en nadien Palmeiras of het Tigres van de Franse topspits André-Pierre Gignac verslaan in de finale.

Toekomst

Het zou wel eens kunnen dat het format van deze competitie in de toekomst gaat veranderen. FIFA-voorzitter Gianni Infantino wil het toernooi een andere invulling geven. Hij hoopt in de toekomst op een zomertoernooi met 24 ploegen dat om de vier jaar zou plaatsvinden. Het zou gaan om 8 teams uit Europa (de laatste vier winnaars van CL en EL), 6 teams uit Zuid-Amerika, 3 uit Azië, Afrika en Noord-Amerika en 1 uit Oceanië. Door de coronacrisis is het nog koffiedik kijken wanneer de eerste editie doorgang zou kunnen vinden. Momenteel wordt er gesproken over 2025.

Palmeiras-Tigres kan je vanavond vanaf 18u55 live volgen op Canvas, maandag zendt Canvas vanaf 19u de andere halve finale tussen Al Ahly en Bayern München uit. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top