One day, one goal: Duisburg-keeper keert zijn rug terwijl tegenstander op hem afkomt

Sport | Zaterdag 24 februari 2018. Ingolstadt-aanvaller Stefan Kutschke scoort één van de gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière. Hij had maar binnen te tikken in een leeg doel, want de Nederlandse doelman van MSV Duisburg had zijn rug gekeerd naar het spel. Keeper Mark Flekken besloot immers om een slok te nemen van zijn drinkbus, en dat op het slechtst mogelijke moment...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Flekken zal slecht geslapen hebben na zijn wedstrijd tegen Ingolstadt in de Duitse tweede klasse. De doelman van Duisburg, een middenmotor in de tweede Bundesliga, incasseerde wellicht het knulligste tegendoelpunt uit zijn carrière – en dat voor eigen publiek. Tegelijk scoorde Kutschke wellicht het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière. 

In de 11e minuut kreeg Flekken nog applaus van de thuisaanhang omdat hij een penalty had gestopt van diezelfde Kutschke. Zes minuten later zou de Duitse aanvaller in zijn vuistje lachen. Bij een 1-0 stand voor de thuisploeg belandde een lange bal van Ingolstadt vlak voor het strafschopgebied van Duisburg. 

Kutschke liep achter de bal en werd daarbij gehinderd door centrale verdediger Gerrit Nauber. Die laatste probeerde de aanval onschadelijk te maken door het leer blind terug te koppen naar zijn eigen doelman. Één detail: keeper Flekken stond met zijn rug naar het spel, terwijl hij nietsvermoedend naar zijn drinkbus greep achter de doellijn. Eenmaal hij in de gaten kreeg wat er aan de hand was, was het al te laat. Kutschke tikte de botsende bal in doel.

Transfer naar eersteklasser

Gelukkig voor Flekken won Duisburg de match uiteindelijk wel met 2-1. Duisburg zou dat seizoen afsluiten op plaats 7 in de tweede Bundesliga, twee plaatsen hoger dan Ingolstadt. In de zomer van 2018 ruilde de toen 25-jarige Flekken Duisburg voor eersteklasser SC Freiburg, waar de Nederlander nu reservedoelman is.

Stefan Kutschke degradeerde in het seizoen 2018/2019 naar derde klasse met Ingolstadt. De aanvaller bleef zijn club trouw en voetbalt vandaag nog steeds bij de Beierse club.

Fan van deze rubriek? Lees dan het vorige deel, over de komische owngoal die Gareth Bale omver kegelde. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top