Ook Standard-coach Mbaye Leye ontsnapt niet aan de Club Brugge-machine

Sport | Wie is er in staat om Club Brugge dit seizoen af te stoppen? Ook het herboren Standard onder de nieuwe coach Mbaye Leye kon dit weekend de blauw-zwarte pletwals niet aan. De kloof met de eerste achtervolgers telt nu reeds 14 punten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Racing Genk, Standard en Anderlecht verloren drie van de eerste vier achtervolgers op Club Brugge dit weekend punten. Genk en Anderlecht geraakten niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen respectievelijk KV Mechelen en KAA Gent, terwijl Standard dus kopje onder ging in Jan Breydel.

Het begon nochtans goed voor de Rouches. Al vroeg in de wedstrijd lukte Merveille Bokadi de eerste treffer van de partij te scoren. Het bracht Club Brugge echter niet van de wijs. Gaandeweg werd Standard tegen het eigen doel gedrukt, met de gelijkmaker van Hans Vanaken op aangeven van Noa Lang tot gevolg. Vlak voor het ingaan van de rust zette de onvermijdelijke Bas Dost Club Brugge op voorsprong.

Standard-coach Leye moest in de kleedkamer iets uit zijn hoed toveren en bracht in het begin van de tweede helft Jackson Muleka in het veld. De gok pakte verkeerd uit. Het was namelijk al na een paar minuten in de tweede helft Club Brugge dat dankzij uitblinker Lang de score uitdiepte tot 3-1. In 17 Jupiler Pro League-matchen is de Nederlander reeds betrokken bij 16 goals, dat kan tellen qua cijfers. Zijn prik sloeg Standard KO tegen het canvas. De Luikenaars leden hun eerste nederlaag sinds Leye het roer overnam.

Verguisde Lamkel Ze opnieuw bepalend

Met 57 punten heeft Club Brugge nu een voorgift van 14 punten op eerste achtervolgers Genk en Antwerp. Die laatste ploeg nestelde zich het voorbije weekend op de tweede plaats na een 3-2 zege tegen staartploeg Waasland-Beveren. Het was wel zwoegen voor The Great Old. Pas in de 87ste minuut viel de bevrijding.

De matchwinnaar voor Antwerp was andermaal de verguisde Didier Lamkel Ze, die twee van de drie Antwerpse goals voor zijn rekening nam. Vooral zijn opener was een absoluut pareltje, een knal op zo’n 30 meter van de goal in de verste kruising. In zijn viering haalde de Kameroener een papiertje uit zijn sok. Daarop stond een boodschap die niemand meteen begreep (Bertoua, je suis là, red.), maar ploegmaat Dylan Batubinsika was er als de kippen bij om het kleinood af te pakken en weg te gooien.

Het mag op deze manier duidelijk zijn dat ondanks zijn belangrijke goals Lamkel Ze niet meer geliefd is in de kleedkamer. Ook de fans van Antwerp hingen spandoeken aan de Bosuil met de boodschap om de Kameroener alsnog van de hand te doen deze wintermercato. De tijd dringt wel in dat geval, want de Belgische eersteklassers hebben nog maar enkele uurtjes de tijd om nog zaken te doen op de transfermarkt. 


Uitslagen speeldag 23
Antwerp - Waasland-Beveren 3-2
KV Mechelen - Racing Genk 0-0
OH Leuven - Beerschot 0-1
Eupen - Moeskroen 1-1
KV Kortrijk - Charleroi 1-3
Club Brugge - Standard 3-1
Zulte Waregem - KV Oostende 2-1
Anderlecht - KAA Gent 0-0
STVV - Cercle Brugge 3-0

Mis niks van de Jupiler Pro League dankzij de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top