Westerlo raakt overbodige Kone kwijt aan het Poolse Wisla Krakau

Sport | KVC Westerlo is verlost van Souleymane Kone. De verdediger kwam vorig seizoen naar het Kuipje en speelde regelmatig mee. Maar sinds enige tijd vertoefde hij in de Westelse C-kern. Een late wintertransfer naar het Poolse Wisla Krakau kwam nu dan ook als een zegen voor club én speler.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Westerlo plukte de Ivoriaan vorig seizoen weg bij het Zweedse Djurgarden. Na enkele korte invalbeurten mocht Kone dan in het najaar van 2019 enkele keren in de basis starten van Bob Peeters. Maar dat werd geen onverdeeld succes waarna hij helemaal uit beeld verdween. Sinds enkele maanden vertoefde de verdediger zelfs in de Westelse C-kern.

Toch slaagde Kone erin om deze winter een transfer naar Wisla Krakau te versieren. De Poolse eersteklasser was op zoek naar een verdediger nadat Tim Hall (ex-Lierse) minder dan twee weken na zijn transfer alweer door werd gestuurd wegens 'niet fit genoeg' én omdat zijn makelaar daarop nogal fel uit had gehaald naar de coach. De Polen moesten daarop snel op zoek naar een nieuwe centrumverdediger en schotelden Kone een contract tot het einde van het seizoen voor.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top