Waar is Anthony Vanden Borre gebleven?

Sport |

Het is intussen al twee weken geleden dat de RSCA-speler te zien was op de trainingsvelden, waar hij te zien was tijdens de oefensessies met de U21. Er gaan geruchten rond dat men twijfelt aan de motivatie en invulling van de rol van Anthony Vanden Borre. Een terugkeer naar het eerste elftal lijkt ver weg, maar intussen speelt de 33-jarige voetballer een belangrijke rol bij de jongeren. Is de rol van VDB in de nationale competitie uitgespeeld? 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ‘enfant terrible’ van RSCA keerde in augustus 2019 terug naar zijn stal in het Brusselse, waar hij ‘een laatste kans’ kreeg. Het Laatste Nieuws geeft nu aan dat Vanden Borre al twee weken niet komt opdagen voor trainingen. Hij werd wel gezien bij een training bij de jongerenploeg, waar hij actief probeerde te herstellen voor een eventuele, zeer moeilijke terugkeer naar het eerste elftal.

Na een aantal misstappen, waaronder een mislukt avontuur bij het Congolese Mazembe waar hij amper aan spelen toe kwam, probeert VDB de utopie van zijn terugkeer naar het hoogste niveau nu te doorbreken. Nu blijkt almaar meer dat het voor hem moeilijker dan wel onmogelijk wordt om zijn niveau en snelheid van weleer terug te krijgen. 

Een nieuwe roeping

Door hem bij de beloften te laten trainen, probeerde RSCA de terugkeer van VDB een nieuwe wending te geven. Door veel om te gaan met jongeren wil de clubleiding hem zijn kennis en ervaring laten delen met jongeren. Op die manier leren ze misschien hoe ze een ‘hobbelige’ carrière als die van VDB kunnen vermijden. Het is een rol die VDB met plezier opneemt, er gaan zelfs al geruchten dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak zou hangen om jeugdtrainer te worden. Is paars-wit er dan toch in geslaagd om de grote vriend van Vincent Kompany op het rechte pad te krijgen? 

Toch is het nog niet duidelijk of ook VDB zich in die functie ziet werken. Volgens Het Laatste Nieuws weet niemand waarom hij nu al twee weken niet met de andere meetraint met de beloften. Volgens de vage reactie van het entourage van de speler heeft dit niks te maken met een blessure. Het is alom gekend dat Anthony Vanden Borre tijdens zijn carrière meer dan eens kampte met mentaliteits- en doorzettingsproblemen. Ook nu doen geruchten de ronde dat dat iets met zijn afwezigheid te maken heeft. Maar misschien moeten we het niet zo ver zoeken? Zijn afwezigheid kan evenwel een banale verklaring hebben… VDB beseft wat hij te danken heeft aan Anderlecht en zou de handdoek nooit zo snel in de ring gooien…

Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Volg het Belgisch voetbal op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top