Will Still heeft nog twee (van drie) records op z'n naam van bij de vorige T1-job (Lierse - 1B)

Sport | Beerschot VA maakte dinsdag bekend dat Will Still de opvolger wordt van Hernan Losada. De 28-jarige Brabander is voor veel 1A-volgers misschien een nobele onbekende, maar in 1B maakte de voormalige videoanalist al eens een straffe passage.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen Still in 2017 het roer overnam bij Lierse SK werd hij meteen de jongste coach ooit in het Belgische profvoetbal. Still was toen amper 24 en kreeg de kans nadat de Pallieters Fred Vanderbiest aan de kant hadden geschoven wegens teleurstellende resultaten.

Maar dat was lang niet het enige noemenswaardige feit dat Still tijdens zijn passage in 1B verwezenlijkte. De Engelse Belg speelde in zijn eerste match als T1 gelijk tegen Tubize (1-1) en verloor zijn tweede match (3-2 bij Union), maar won dan zeven opeenvolgende wedstrijden. Ook dat was toen een record in 1B. Maar dit record speelde Still en Lierse wel al kwijt, want in 2018-2019 slaagde Wouter Vrancken er met KV Mechelen in om 9x op een rij te winnen. Malinwa is tot op heden nog wel altijd de enige ploeg die de reeks van Lierse kon overtreffen.

Toch heeft Still nog wel steeds een tweede record in handen. Met een gemiddelde van 2,44 punten per wedstrijd haalde de huidige Beerschotcoach het hoogste puntengemiddelde dat een coach in 1B al kon halen. Still gaat Felice Mazzu (2,38 bij Union), Wouter Vrancken (2,28 bij KVM) en Wim de Decker (2,27 bij Antwerp) vooraf. Mazzu kan het record van Still dit seizoen nog wel breken.

Licentieperikelen

Dat Still - ondanks die straffe prestaties - toch weer een stap terug moest zetten, had voornamelijk met extra-sportieve zaken te maken. Still had destijds geen UEFA A-trainersdiploma en kon dus niet aanblijven als vaste T1 bij Lierse. Still werd terug T2 achter David Colpaert, maar omdat de licentiecommissie vermoedde dat Still achter de schermen toch nog achter de touwtjes trok liet Lierse hem in april van 2018 gaan om licentieproblemen te vermijden. Still trok daarop naar Beerschot, Lierse ging failliet en de rest is geschiedenis.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top