Lierse K. geeft Maxime Limbombe profcontract; flankaanvaller wordt zevende (ex-) jeugdspeler in A-kern

Sport | Lierse SK stond destijds bekend als een club waar eigen jeugd wel eens kansen kreeg. En ook bij opvolger Lierse Kempenzonen lijken ze die filosofie trouw te blijven. De Pallieters gaven Maxime Limbombe een profcontract en halen zo een zevende (ex-)jeugdspeler bij de A-kern.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 17-jarige Maxime Limbombe is de broer van Anthony (Nantes), Stallone (OHL) en Bryan (KRC Genk) en mag zich nu dus ook profvoetballer noemen. De flankspeler maakte vorige week een aardige beurt tegen RSC Anderlecht en overtuigde daarmee de Lierse staf dat laatste beetje waardoor ze hem een profcontract van anderhalf jaar voorschotelden.

Met Limbombe heeft Lierse Kempenzonen nu al zeven spelers in de A-kern die een groot deel van hun jeugd doorbrachten in en rond Het Lisp. Eerder stroomden ook Hannes Smolders, Pieter De Schrijver en Younes Ben Hammou al door via de jeugd van Lierse.  Ayyoub Allach en Ibrahim El Ansri kwamen via de Acaémie Jean-Marc Guillou op het Lisp terecht. Ook Simon Van Geet speelde ooit in de jeugd van Lierse, maar hij trok op 14-jarige leeftijd al naar KRC Genk.

Sommigen van hen hebben inmiddels al wel wat omzwervingen gedaan, maar keerden uiteindelijk toch terug naar de heimat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top