One day, one goal: Allegri laat de doelman van Atalanta kansloos met een kanonskogel

Sport | Massimiliano Allegri is bij de jongere lezers vooral bekend als toptrainer bij onder meer Juventus en AC Milan. In het verleden was de Italiaan ook een middenvelder en speelde hij in de Serie A. Proximus Pickx blikte terug op zijn prachtige goal tegen Atalanta.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allegri had het aanvankelijk niet makkelijk om voet aan de grond te krijgen in de Serie A, maar dat lukte in het seizoen 1992/1993. Hij speelde toen voor Pescara en was dat seizoen goed voor 12 doelpunten in 31 wedstrijden.

Vooral de goal, die je in onderstaand filmpje vanaf minuut 1:20 kan bekijken, tegen Atalanta zal hem voor eeuwig en altijd bijblijven. Het was dan ook een echt pareltje.

Degradatie met Pescara

Op de 27ste speeldag ging Pescara op bezoek in Bergamo en het was Allegri die na een hoekschop de bal kreeg. Hij wist vanuit een scherpe hoek de doelman te verrassen met een geweldige pegel en scoorde daardoor de 0-1. Pescara verloor die partij uiteindelijk met 2-1.

De club degradeerde dat seizoen echter, ondanks het straffe seizoen van de toen 25-jarige Allegri. Hij speelde nadien nog voor Cagliari, Perugia, Padova, Napoli, terug Pescara, Pistoiese en Alglianese.

Succescoach bij Juventus

Bij die laatste club begon hij zijn trainerscarrière en daar wist hij meer successen te behalen. Na passages bij SPAL, Grosseto, Sassuolo en Cagliari, kwam in 2010 het grote AC Milan aankloppen. Allegri zorgde er voor de laatste landstitel van de huidige club van Alexis Saelemaekers. Hij won er ook één Coppa Italia.

In 2014 verliet hij AC Milan en kort na zijn vertrek tekende hij bij grote rivaal Juventus, waar de fans niet tevreden waren met zijn komst. Allegri was er tot medio 2019 trainer en deed het bijzonder goed in Turijn. Hij won er vijf keer de Serie A, vier keer de Coppa Italia en twee keer de Italiaanse Supercup. Hij kon één prijs niet winnen: de Champions League. De Oude Dame aast al sinds 1996 op de trofee, maar in 2015 en 2017 waren FC Barcelona en Real Madrid te sterk in de finale.

De ondertussen 53-jarige trainer heeft momenteel geen club, al werd hij al regelmatig aan PSG en Real Madrid gelinkt.

Honger naar meer fabelachtige doelpunten? Lees het vorige deel in deze rubriek, over de heerlijke goal van Didier Deschamps.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top