Slaagt AC Milan erin om ook zonder Zlatan de topper tegen Juventus winnend af te sluiten?

Sport | Woensdag wordt met AC Milan - Juventus in de Serie A het nieuwe jaar treffend op gang getrapt. Een duel op het scherpst van de snee tussen twee grootmachten van het Calcio, maar zonder één man: Zlatan Ibrahimovic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AC Milan bevindt zich al enkele jaren in het sukkelstraatje met het ene rampseizoen na het andere. De resultaten waren niet om over naar huis te schrijven waardoor er sommige seizoenen zonder Europees voetbal werden afgesloten tot hoongelach van de supporters van Inter en Juventus, de twee aartsrivalen van de Rossoneri.

Maar dit seizoen valt alles in zijn plooi en slagen de Milanezen er opnieuw in om aan te knopen met de hoogdagen van weleer. AC Milan bruist opnieuw en pronkt op kop in de Serie A, op de hielen gezeten door het Inter van Romelu Lukaku. Juventus volgt, tegen de gewoonte in, reeds op 10 punten achterstand.

Zonder Zlatan

Dat AC Milan dit jaar opnieuw onder de mensen is, heeft het in grote mate te danken aan één man: Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse ouderdomsdeken beleeft ondanks zijn 38 jaar een zoveelste jeugd en wist al 10 treffers te laten noteren in amper 6 wedstrijden. Op zijn eentje is hij zo goed voor een derde van de doelpuntenproductie van de Rossoneri.

De Zweed is echter al enkele weken geblesseerd en zal ook tegen Juventus niet aan de aftrap verschijnen. Een kopzorg voor Stefano Pioli want zijn vervangers zijn een stuk minder doeltreffend. De 20-jarige Lorenzo Colombo heeft er nog maar 1 binnengetrapt, terwijl de 17-jarige Emil Roback zelfs nog niet op het veld verscheen. De tweede beste doelschutter van de ploeg is de Turkse offensieve middenvelder Hakan Calhanoglu met zes treffers.

Cruciale wedstrijd voor Juventus

Voor de Oude Dame is deze wedstrijd primordiaal om de Milanezen niet uit het zicht te zien verdwijnen. Een nederlaag zou de titelkansen van Cristiano Ronaldo en de zijnen wel eens definitief kunnen kelderen. En dat voor een team dat zich negen opeenvolgende keren tot landskampioen kroonde en aast op een tiende opperste bekroning.

Daarvoor zullen ze echter meer consistentie op de mat moeten leggen dan het geval was in de maand december. Juve won dan wel drie keer, maar bleef ook eens op een gelijkspel steken en beet tegen Fiorentina in het zand. Duur puntenverlies want Juventus kan dit seizoen maar een magere balans laten optekenen met 7 overwinningen, 6 gelijke spelen en 1 nederlaag.

De afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic zou echter wel eens een godsgeschenk kunnen zijn voor Juventus dat er een van de beste defensies van het land op na houdt. De afwezigheid van van de Zweedse pivot maakt er de opdracht misschien iets gemakkelijker op.

Volg AC Milan - Juventus op woensdag 6 januari om 20u45 op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top