Gent rekent op Bukari om het voortouw te nemen tegen Brugge

Sport | Osman Bukari was in de laatste wedstrijden van de Buffalo’s al beslissend, en ook zondag zal hij de drijvende kracht van de club vormen. Om 13u30 spelen ze namelijk een ware ‘slag om Vlaanderen’ tegen Club Brugge in het Jan Breydelstation.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met drie doelpunten en een assist in de laatste vijf wedstrijden is Osman Bukari al enkele weken op kruissnelheid in de Ghelamco Arena. Afgelopen woensdag leverde de Ghanees een grote bijdrage aan de thuiswinst tegen Waasland-Beveren (3-0) door een cruciale pass af te leveren aan Roman Yaremchuk voor het tweede doelpunt en door in de laatste minuten de derde te scoren. Aan die resultaten te zien, kan Hein Vanhaezebrouck zeker rekenen op de speler om constant druk te zetten met imposante versnellingen. Dat zou de bij Gentse coach toch enkele mooie herinneringen moeten oproepen.
 
In de voetsporen van Moses Simon en Samuel Kalu?
 
Na zijn vorming bij de Accra Lions in Ghana trekt Osman Bukari naar België in januari van 2018. De jonge voetballer waagt eerst zes maanden zijn kans bij RSC Anderlecht. Paars-wit besluit uiteindelijk om hem niet bij te houden en de Ghanees vertrekt naar Slowakije om zich bij AS Trencín aan te sluiten. In twee jaargangen vindt hij er 16 keer de netten en geeft hij 25 keer de beslissende pass in 66 wedstrijden.
 
Zijn prestaties blijven voor de Buffalo’s niet onopgemerkt en ze bieden hem een contract aan. De Gentenaars hebben al goede ervaringen met de Slowaakse club, aangezien niemand anders dan Moses Simon, de kampioenmaker van Hein Vanhaezebrouck, en Samual Kalu er speelden. Ook Wesley Moraes en de Jamaicaan Leon Bailey hebben ooit de kleuren gedragen van de bescheiden ploeg, die momenteel onder leiding speelt van Stijn Vreven.
 
Tegen Club Brugge zal Osman Bukari komende zondag ongetwijfeld opnieuw de Gentse aanvalslinie op zijn schouders dragen. De 22-jarige Ghanees, die in een vorig leven op de flank speelde, mag tegenwoordig het verdedigende spel achterwege laten, naast zijn mede-aanvaller Roman Yaremchuk. Dat duo lijkt al enkele weken als een trein te lopen, en kon Standard vorig weekend nog pijn doen. De wedstrijd tegen blauw-zwart wordt een nog belangrijkere test, waarbij Bukari, die in zijn eigen land al vergeleken wordt met Eden Hazard, wel eens zou kunnen bewijzen dat hij zich met de groten kan meten.
 
Volg de ‘slag om Vlaanderen’ zondag om 13u30 op Eleven Pro League, beschikbaar in het pakket All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top