Dit waren de tien mooiste goals van het voorbije decennium

Sport | Het voorbije decennium loopt stilaan op zijn einde. Tijd om de blik te werpen op de volgende tien jaar. Vooraleer we dat doen, genieten we bij Proximus Pickx nog even van de mooiste goals van de voorbije tien jaar. Deze doelpunten wonnen uiteindelijk de Puskas Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hamit Altintop versus Kazachstan

Het is intussen al tien jaar geleden dat een van de beste Turkse spelers ooit een weergaloos doelpunt wist te scoren. Hamit Altintop verstomde vriend en vijand op 3 september 2010 met een heerlijke volley tegen Kazachstan. Een hoekschop voor de Turken zou rechtstreeks op de slof van Altintop belanden, met de Puskas Award van 2010 als latere prijs.

Meer lezen over dit doelpunt? De goal van Altintop kwam eerder aan bod in onze rubriek 'One day, one goal.

Neymar versus Flamengo

19 jaar was hij in 2011 maar wat een fenomeen was Neymar al. Alsof de wedstrijd tegen Flamengo toen nog niet maf genoeg was, de partij eindigde op 4-5, maakte Neymar ze nog dat tikkeltje gekker. Na een paar heerlijke dribbels, die vanop de linkerflank begonnen, en een één-twee tikte hij het leer voorbij de Flamengo-keeper. Neymar haalde het in de voting op onder meer Benjamin De Ceulaer, de enige Belg die de voorbije tien jaar werd genomineerd voor de Puskas Award. 

Verder lezen over deze goal? Het pareltje van Neymar kwam ook in 'One day, one goal' aan bod.

Miroslav Stoch versus Gençlerbirligi

“Wat Altintop kan, kan ik ook”, moet Miroslav Stoch ooit gedacht hebben. En ook hier hangt er een Turks tintje aan de goal. Als speler voor Fenerbahçe nam de Slovaak Stoch een corner meteen op zijn wreef. De keeper van Gençlerbirligi, tegenstander die dag in de Süper Lig, kon alleen maar verbijsterd toekijken.

Zlatan Ibrahimovic versus Engeland

Is er een goal meer de wereld rondgegaan het voorbije decennium dan het pareltje van Zlatan Ibrahimovic in een oefenpot tegen Engeland? De wedstrijd zou een pure onemanshow worden van Ibra, die alle Zweedse goals voor zijn rekening nam in de 4-2 zege. Alsof de hattrick die dag nog niet speciaal genoeg was, zou hij in de 91ste minuut uithalen met een schitterende omhaal. We vermoeden dat Engeland-doelman Joe Hart nog steeds nachtmerries heeft van deze goal.

Verder lezen over dit magisch moment? Dat kan je hier.

James Rodriguez versus Uruguay

Het WK van 2014 werd het wereldkampioenschap waar de Colombiaan James Rodriguez zou doorbreken. Rodriguez was dé revelatie van het toernooi. Hij zou het WK met zes goals afsluiten als topschutter. Zijn mooiste van de zes verdiende later ook de Puskas Award. Zo opende hij op weergaloze manier de debatten tegen Zuid-Amerikaans rivaal Uruguay in de 1/8ste finale. Zijn beide goals die avond leverden Colombia voor het eerst een ticket richting de kwartfinales op.

Lees ons uitgebreide verhaal over de goal van James Rodriguez dankzij 'One day, one goal'.

Wendell Lira versus Atlético GO

Niet alleen bekende namen wisten met de Puskas Award huiswaarts te keren. Dat bewees de Braziliaan Wendell Lira die voor het bescheiden Goianésia voetbalde. Voor net geen 300 toeschouwers zou hij in november 2015 tekenen voor hét voetbalmoment van dat seizoen. Na een knappe aanval werd hij met een stiftertje alleen voor de keeper gezet. Zijn omhaal ging nadien de wereld rond.

Mohd Faiz Subri versus Pahang FA

Een jaar later zou het beeldje evenzeer naar een onbekende voetbalnaam gaan. Mohd Faiz Subri, die toen speelde voor de Maleisische club Penang FA, zou in het duel tegen Pahang even tarten met de wetten van de zwaartekracht. Zo nam hij een vrije trap waar zelfs Roberto Carlos jaloers op zou geweest zijn.

Olivier Giroud versus Crystal Palace

Olivier Giroud wordt niet meteen gezien als de sierlijkste voetballer, maar op 1 januari 2017 snoerde de Franse spits toch maar even alle criticasters de mond. Wanneer een lobpassje van zijn ploegmaat bij Arsenal achter zijn rug dreigt te belanden, krijgt Giroud een geniale ingeving. Zo wist hij het leer alsnog te raken met de hak van zijn schoen, waarop de bal via de onderkant van de lat in doel belandde. Voetbalacrobatie, het is niet enkel weggelegd voor Zlatan Ibrahimovic!

Lees hier lekker door over het kunststukje van Giroud.

Mo Salah versus Everton

Scoren in de Merseyside-derby levert sowieso al eeuwige roem op bij de fans van Everton of Liverpool. Op een koude, natte decemberavond in 2017 zou Anfield dan toch even mogen recht veren en zich verwarmen aan een lekker kunststukje van Mo Salah. Na eerst twee verdedigers in de wind te zetten, plaatste hij het leer feilloos in de verste hoek.

Daniel Zsori versus Ferencvaros

Afsluiten doen we zowaar in het Hongaarse kampioenschap. Wanneer iedereen zich opmaakte voor een 1-1 gelijkspel tussen Debrecen en Ferencvaros, dacht de 18-jarige Daniel Zsori daar eventjes anders over. Met een schitterende omhaal trok hij voor zijn team nog het laken naar Debrecen toe. Zsori werd zo de eerste Hongaar die de Puskas Award (Ferenc Puskas was zelf een Hongaar, red.) wist te winnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top