Een Vanhaezebrouck-effect voor KAA Gent in de Ghelamco Arena tegen Standard?

Sport | Iets meer dan 3 jaar na zijn vertrek keert Hein Vanhaezebrouck terug naar Gent. De man die de Buffalo’s in 2015 naar de titel leidde, staat zondag opnieuw in het stadion van zijn grote prestaties voor een cruciale wedstrijd tegen Standard op de 16de speeldag van Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1176. Dat is hoeveel dagen het geleden is sinds Hein Vanhaezebrouck zich voor het laatst op de bank van de Gentenaars in de Ghelamco Arena bevond. Drie jaar, twee maanden en 19 dagen nadat een nederlaag tegen Zulte-Waregem zijn lot bezegelde, hoopt HVH terug te keren naar het stadion met een overwinning. Hij krijgt zijn kans deze zondag om 18u15 tegen Standard.
 
Hein Vanhaezebrouck, die vorig weekend in Oostende werd verslagen, begon zijn tweede regeerperiode bij KAA Gent niet op de beste manier. Maar kun je de schuld geven aan een coach die een team overneemt dat geen vertrouwen meer in zichzelf heeft en al bij zijn 4e coach van het seizoen is? Niet echt, dat zou gewoon oneerlijk zijn.
 
De mythische 3-5-2
 
Het Gent van Vanhaezebrouck verraste vriend en vijand door kampioen te spelen in 2015. De ploeg had een aanvallend voetbal ontwikkeld, vertrekkende vanuit een formidabele 3-5-2 formatie. Een systeem dat van Gent een angstaanjagende machine had gemaakt gedurende het hele seizoen. Een tactiek die vleugels had gegeven aan een speler als Depoitre maar vooral aan de toenmalige sterspeler, Sven Kums.
 
De Buffalo’s verloren het systeem toen ze de nieuwe coaches elkaar in snel tempo begonnen op te volgen. Ze gingen weer in het gareel lopen en kenden een paar saaie seizoenen. Wim De Decker testte de strategie tijdens zijn laatste wedstrijden op de Gentse bank, maar zonder resultaat. Tegen KV Oostende bleef HVH natuurlijk zijn voorkeurssysteem gebruiken. Niet met succes, maar we moeten het wat tijd geven. Als het Gentse management dat nog toelaat, natuurlijk.
 
Een goed voorteken voor Depoitre en Kums?
 
In de Ghelamco Arena werkt de voormalige coach van Kortrijk, Genk en Anderlecht opnieuw samen met zijn twee hoofdrolspelers voor de titel van 2015, Kums en Depoitre. Beide mannen hebben de afgelopen seizoenen pech gehad. Kums heeft bij Anderlecht schipbreuk geleden, terwijl Depoitre met Huddersfield zijn geluk heeft beproefd, zonder veel succes.
 
Zal de terugkeer van Vanhaezebrouck hen in staat stellen om weer op te staan en wat van hun vroegere glorie terug te krijgen? We zullen zien. De speelkwaliteit van de ploeg is niet meer wat het geweest is. Zo kreeg Kums een startplaats van zijn coach, maar bleef Depoitre voor een groot deel op de bank. Zou Depoitre de oplossing kunnen zijn om eindelijk het Vanhaezebrouck-effect weer te voelen in de Ghelamco Arena?
 
Volg alle duels van de Jupiler Pro League via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top