Lior Refaelov vindt tweede jeugd, en wie weet ook de Gouden Schoen, bij Antwerp

Sport | Lior Refaelov wordt genoemd als de voornaamste kandidaat om de Gouden Schoen te winnen. Op zijn 34ste heeft de Israëliër zijn tweede jeugd gevonden bij Antwerp. En laat The Great Old nu dit weekend net de tegenstrever zijn van zijn ex-ploeg Club Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij werd voor de derde keer vader, bezorgde Antwerp de beker tegen nota bene Club Brugge, scoorde tegen Tottenham en loodste zijn ploeg met drie goals naar een Europese lente. 2020 was misschien voor de meesten onder ons een ongelukkig jaar vanwege corona, maar voor Lior Refaelov was 2020 een schot in de roos. Intussen is Refaelov, toch al tien jaar actief in ons land, 34 jaar. Net nu zou de persoonlijke bekroning kunnen volgen met het winnen van de Gouden Schoen. “Dat zou een hele eer zijn, een droom die uitkomt”, liet Refaelov eerder al weten.

Concurrentie zou Refaelov kunnen krijgen van zijn ex-ploeg en vanuit dezelfde stad waar hij voetbalt. “Er zijn heel wat spelers uitstekend bezig. Die twee van Beerschot (Holzhauser  en   Tissoudali, red.). En Vanaken, Vormer en Mignolet bij Brugge, die zich ook in de Champions League toonden”, aldus Refaelov.  

Eerste prijs voor Antwerp sinds 1992

Refaelov kwam in juli 2011 aan in ons land, toen Club Brugge de middenvelder wegplukte bij Maccabi Haifa. Zeven jaar later zou hij uit de gratie vallen bij blauw-zwart en richting Antwerp trekken met twee titels, een beker en een Supercup op zak.

Intussen is Refaelov een vast ankerpunt in het middenveld van Antwerp. In augustus pakte hij er meteen een nieuwe prijs. Antwerp, met Ivan Leko als nieuwe coach, won in de finale van de Beker van België met 1-0 van Club Brugge. Uitgerekend Refaelov nekte zijn ex-ploeg.

Sleutelmatch

Vier maanden na die bekerwinst staan de twee teams zondagnamiddag opnieuw tegenover elkaar. Club Brugge met een kleine kater na de nipt mislopen kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League, Antwerp met een partij op donderdag tegen Tottenham in de benen. Beide teams overwinteren Europees in de Europa League.

Refaelov is alleszins klaar voor een nieuwe topprestatie. “Zondag wordt een sleutelmatch. Want onze ambitie is om in de top vier blijven”, liet hij in de kranten verstaan. Over de titel wil hij nog niet praten. “We zijn pas december. En alles staat nog op een zakdoek. Uiteindelijk komt het erop aan om in die play-offs te geraken. De manier waarop maakt niet uit. En als je in die play-offs zit en je wint je zes matchen, ben je kampioen.”

Momenteel staat Antwerp op een vierde plaats in de ranglijst. Met 25 punten tellen ze vijf punten minder dan Club Brugge, dat op een tweede plaats staat na leider Racing Genk.

Volg de clash tussen Antwerp en Club Brugge zondag 13 december vanaf 13u30 op kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top