Overwintert Club Brugge in de Champions of Europa League?

Sport | Door de glansrijke overwinning vorige woensdag tegen Zenit op de vijfde speeldag van de Champions League verzekerde Club Brugge zich van een Europese winter, de vraag is enkel nog in welke competitie. Enkel met een zege in Rome stoot blauw-zwart door in de Champions League, in elk ander scenario wordt het de Europa League. De laatste keer dat Club kon winnen op een Italiaans veld in een Europese competitie was in 2003, toen blauw-zwart stuntte tegen het sterrenelftal van AC Milan. Coach Philippe Clement zag het met zijn eigen ogen gebeuren, want hij stond toen op het veld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was al van 2005 geleden dat Club Brugge nog eens een thuiswedstrijd in de Champions League had gewonnen. Portillo, Balaban en Verheyen legden toen Rapid Wenen over de knie. In Jan Breydel was Charles De Ketelaere vorige woensdag de uitblinker tegen Zenit op de voor hem ongewone positie van centrumspits. Het wordt afwachten op welke positie coach Philippe Clement zijn poulain op het veld van Lazio zal posteren.
 
De laatste keer dat Club op een Italiaans veld moest bikkelen in een Europese competitie was in september 2015. Al zal Club Brugge daar geen goede herinneringen aan overgehouden hebben, want de troepen van de toenmalige T1 Michel Preud'homme gingen tegen Napoli met 5-0 de boot in na een lesje in efficiëntie. In groep D van de Europa League, met nog Legia Warschau, Midtjylland en Manchester United, strandde Club toen op een derde plaats.

Stunt tegen titelhouder AC Milan

Voor de laatste Brugse zege op een Italiaanse grasmat moeten we ver terug in de tijd. Zo’n 17 jaar, om precies te zijn. Op woensdag 22 oktober 2003 klopte het Club Brugge van coach Trond Sollied het sterrenelftal van AC Milan, met Nesta, Maldini, Pirlo, Kaka, Seedorf, Shevchenko en Inzaghi, met het kleinste verschil in Giuseppe Meazza. Andres Mendoza scoorde het enige doelpunt van de match.
 
Leuk detail: bij Club stond die bewuste partij ook de huidige coach, Philippe Clement, op het veld, op de positie van centrale verdediger. Stonden voorts nog op het veld in het shirt van Club: Ivan Gvozdenovic, Birger Maertens, David Rozehnal, Peter Van der Heyden, Olivier De Cock, Timmy Simons, Nastja Ceh, Sandy Martens en doelman Dany Verlinden onder de lat. Klein bier in vergelijking met het wereldelftal van Milan, dat enkele maanden eerder de Champions League had gewonnen door Juventus te kloppen na strafschoppen. Ondanks de stuntzege tegen de titelhouder zou Club Brugge derde eindigen in de Champions League-poule en stroomde het door naar de UEFA Cup, waar het in de achtste finales strandde tegen Bordeaux.

Goalgetter Immobile
 
De opdracht van Club tegen Lazio mag nu wel minder lastig zijn dan toen, hij is niet te onderschatten. De ster van Lazio, Ciro Immobile, is een echte goalgetter die ook al scoorde op de eerste speeldag van de Champions League tegen Dortmund. Hij was vorig seizoen topschutter in de Serie A met 36 goals.
 
In die Serie A haalt Lazio de jongste maanden zijn niveau van vorig seizoen niet, waardoor de Romeinse club momenteel in de buik van het klassement aanmoddert. Desondanks kon Club op de tweede speeldag in eigen huis niet winnen van de Romeinen, die nochtans zonder Immobile en Luis Alberto waren afgezakt naar Brugge door coronaperikelen.
 
Met een plaats in de Champions League is de inzet groot, en het duel tegen Lazio wordt er ongetwijfeld één op het scherp van de snee.
 
Volg Lazio Roma – Club Brugge vanaf 18u45 op Proximus Sports 2. Volg de volledige Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in de optie Proximus Pickx All Sports.
 
De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u de samenstelling van de teams ontdekken, de statistieken van de wedstrijd analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top