Bryan Heynen, de ontbrekende schakel bij Racing Genk

Sport | Na veertien speeldagen deelt Racing Genk de leidersplaats in de Jupiler Pro League met Beerschot. Terwijl de Ratten zondag thuis Eupen ontvangen, krijgt Genk diezelfde dag Antwerp over de vloer voor dé topper van speeldag 15. Wie sinds kort een basisplaats heeft in het Genkse middenveld, is Bryan Heynen. Op de vorige speeldag tegen Cercle Brugge was hij een van de matchwinnaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We schrijven 23 november 2019. Genk speelt die dag tegen Moeskroen. Uitgerekend in dit duel speelt Bryan Heynen zijn honderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Van een jubileummatch zou er geen sprake zijn. Wanneer Heynen zijn knie lijkt te verdraaien, ligt hij minutenlang met zijn handen voor zijn gezicht op de grond. Heynen moet worden afgevoerd met een draagberrie. Het verdict: een scheur in de voorste kruisband van zijn rechterknie en een revalidatie van zo’n zes maanden.  

Back in business

Toeval of niet, maar twee jaar eerder kampte Heynen met dezelfde blessure, zij het aan de linkerknie. Het was een donderslag bij heldere hemel. Toenmalig trainer Hannes Wolf zag in Heynen een sleutelfiguur op het middenveld.

Pas op 30 oktober van dit jaar dook Heynen weer op. Na een lange revalidatie bood Jess Thorup Heynen zijn eerste speelminuten van dit seizoen aan. Na nog een invalbeurt tegen Sint-Truiden kreeg de middenvelder tegen uitgerekend Moeskroen zijn eerste basisplaats. Niet dankzij Thorup, die plots na de zege tegen Eupen naar FC Kopenhagen trok, maar van de nieuwe coach John van den Brom.

Aanspeelbare leider

Na 80 degelijke minuten tegen Moeskroen volgden er vorig weekend 77 minuten in de 1-5 zege bij Cercle Brugge voor Heynen. Die bedankte zijn coach met een goal op het half uur en een assist op het doelpunt van Theo Bongonda. “Ik wist dat hij de missing link kon zijn voor dit elftal”, liet Van den Brom weten over Heynen. “Bryan leest het spel als geen ander. Hij is altijd aanspeelbaar en dat is heel belangrijk voor onze drie jongens achterin. Bij hem kunnen ze de bal altijd kwijt. Heynen zorgt voor controle, maar hij speelt ook op het juiste moment vooruit. Ik ben heel blij dat hij terug is.”

Mede door de goede prestaties van Heynen is John Van den Brom begonnen met een foutloos parcours tot nu toe bij Genk. Zowel tegen Moeskroen (4-1) als tegen Cercle Brugge (1-5) werden klinkende zeges behaald. Zes op zes met negen gemaakte doelpunten, het kan slechter. Nu Heynen terug is, heeft Genk ook weer een leider in het middenveld rondlopen. Hij en zijn ploegmakkers bij Genk mogen zondag de goede lijn proberen doortrekken in de topper tegen Antwerp.

Kijk zondag 6 december naar het duel tussen KRC Genk en Antwerp vanaf 13u30 op Eleven Pro League 1, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top