Club Brugge op zoek naar glorie in Rome

Sport | Club Brugge staat voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Blauw-Zwart hoopt zich in Rome te plaatsen voor de 1/8ste finales van de Champions League. In de andere groepen staat er ook nog het nodige op het spel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft in Groep F na vijf speeldagen 7 punten en Lazio tikt af op 9 punten. Club weet wat het moet doen als het voor eerst wil doorstoten naar de tweede ronde van de Champions League: winnen. Club tankte vertrouwen tegen Zenit Sint-Petersburg, maar Lazio is een te duchten tegenstander. Het speelde 1-1 in Brugge, ook al ontbraken er toen tal van sterkhouders.

Lazio wist in deze campagne in eigen huis te winnen van Borussia Dortmund (3-1) en Zenit Sint-Petersburg (3-1). Philippe Clement kan tegen Lazio weer rekenen op Mats Rits, geschorst tegen Zenit, en Simon Deli. Die laatste was niet fit genoeg om te starten tegen de Russen. De wedstrijd tussen Dortmund en Zenit heeft enkel nog een beetje waarde voor de Duitsers, want zij kunnen er hun eerste plaats verzekeren.

Druk bij Manchester United

Met Leipzig-Manchester United staat er in Groep H nog een kraker op het programma. Beiden hebben 9 punten, net als PSG. De Franse topclub heeft de makkelijkste opdracht met een thuismatch tegen Basaksehir.

Alle druk ligt bij Manchester United, dat wel wat succes kan gebruiken. De Mancunians verloren de vorige partij met 1-3 van PSG, maar hebben wel goede herinneringen aan Leipzig. Op Old Trafford werd het immers 5-0. In eigen huis is de Duitse club echter een stuk sterker, want PSG (2-1) en Basaksehir (2-0) gingen er voor de bijl.

Man Utd komt op verplaatsing dan weer wisselvallig voor de dag met een zege tegen PSG (1-2) en een nederlaag tegen Basaksehir (2-1). Het heeft wel één voordeel, want het heeft genoeg aan een punt om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Messi versus Ronaldo

In de andere groepen is er minder spanning. Er is wel de topper tussen FC Barcelona en Juventus, maar beiden zijn al zeker van de 1/8ste finales. Juventus kan mits een zege nog eerste worden. Het is ook het treffen tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar de kans is niet onbestaande dat beiden rust krijgen in dit drukke programma. Dynamo Kiev en Ferençvaros maken onder hun twee uit wie naar de Europa League gaat.

Chelsea is in Groep E zeker van de eerste plaats en Sevilla van de tweede. Daarnaast heeft Krasnodar zich ook weten te plaatsen voor de Europa League en is Stade Rennes uitgeschakeld voor Europees voetbal. Misschien kan Jérémy Doku wel zijn eerste doelpunt in de Champions League scoren?

De volledige kalender van de zesde speeldag in de Champions League:

Dinsdag 08/12:
UCL Multi Live: vanaf 18u30 op Proximus Sports 1
Lazio-Club Brugge: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2
Zenit Sint-Petersburg – Borussia Dortmund: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3
FC Barcelona-Juventus: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Leipzig-Manchester United: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
PSG-Basaksehir: vanaf 20u50 op Proximus Sports 4
Rennes-Sevilla: vanaf 20u50 op Proximus Sports 5
Chelsea-Krasnodar: vanaf 20u50 op Proximus Sports 6
Dynamo Kiev-Ferençvaros: vanaf 20u50 op Proximus Sports 7

Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top