Kan Standard het verval stuiten tegen staartploeg KV Mechelen?

Sport | Na een puik seizoensbegin met een tien op twaalf begon de Luikse motor te stokken. Standard speelde de voorbije drie speeldagen gelijk tegen Antwerp, Eupen en Anderlecht. Kan een overtuigende zege tegen staartploeg KV Mechelen de Luikse motor weer aan de praat krijgen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een slaapverwekkende topper was het, de schabouwelijke vertoning die Anderlecht en Standard vorige speeldag op de mat brachten. Amper uitgespeelde doelkansen, weinig animo, en ronduit weinig te beleven: nee, het gaat de Luikenaars de voorbije weken niet voor de wind. De heroïsche gelijkmaker van doelman Arnaud Bodart tegen Eupen in de laatste seconden op de dertiende speeldag leidde de aandacht af van het grootste pijnpunt bij de Rouches: een gebrek aan scorend vermogen. Dat werd in het scoreloos gelijkspel tegen paars-wit vorige zondag nogmaals pijnlijk duidelijk.

De Luikse aanvalshoede, met onder meer Maxime Lestienne, Michel Ange Balikwisha en Aleksandar Boljevic, is te weinig trefzeker. De Rouches scoorden dit seizoen in de Jupiler Pro League amper 17 keer. Standard is daarmee, samen met Eupen en STVV, de op één na minst scorende ploeg in de Jupiler Pro League. Bij aanvang van deze speeldag deed enkel Moeskroen slechter in 1A – en Les Hurlus hebben nota bene een match minder gespeeld dan de Luikenaars. Onthutsend voor een ploeg met play-off 1-ambities. In 4 van hun tot nu toe 14 matchen in de vaderlandse competitie konden de troepen van coach Philippe Montanier niet scoren.

Daartegenover staat wel dat Standard over de op één na beste defensie in 1A beschikt, met slechts 12 tegendoelpunten. Enkel Club Brugge doet beter, met één tegendoelpunt minder. Dat is ook meteen de verklaring waarom Standard nog steeds in de top vijf vertoeft: de ploeg geeft heel weinig weg.

Hernieuwde moed bij KV Mechelen

Dan vergaat het KV Mechelen veel slechter: de bekerwinnaar van 2019 pakte tot nu toe 13 op 42 en bengelt daarmee in de staart van het klassement. De ploeg van T1 Wouter Vrancken verloor op de vorige speeldag van leider Beerschot – wat geen schande is. Pijnlijker zijn de nederlagen tegen ploegen als Cercle Brugge, KV Oostende en KV Kortrijk. Het is een gekende voetbalwijsheid: als je wil klimmen in de stand, moet je tegen de kleintjes winnen.
 
Het gelijkspel tegen Club Brugge op de elfde speeldag bracht wel nieuwe moed bij Hairemans en co, want nadien hielden ze ook Charleroi op 3-3 en pakten ze de volle buit op Zulte Waregem. Op de vorige speeldag moest Malinwa dus nipt het onderspit delven tegen Beerschot na een rode kaart voor Aster Vranckx – de voetbalanalisten zijn het er nog steeds niet over eens of die terecht was of niet – waarna de wedstrijd kantelde in het voordeel van de Ratten.

Bij hun inhaalduel op het veld van Eupen afgelopen donderdag sleepten de Mechelaars nog in extremis een gelijkspel uit de brand (1-1), maar ze verdienden absoluut meer voor hun vechtlust. Met het buitgemaakte puntje schieten ze echter weinig op: ze blijven onderaan het klassement bengelen. Druk op de ketel dus. Het mag duidelijk zijn dat de Maneblussers hun vel duur zullen verkopen in Sclessin, want het degradatiespook doemt stilaan op in Mechelen.
 
Volg Standard – KV Mechelen deze zondag vanaf 17u55 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top