Lukaku houdt de hoop levend voor Inter

Sport | Romelu Lukaku heeft zijn ploeg met een tweeklapper voorbij Borussia Mönchengladbach gesleept op de vijfde speeldag van de Champions League. De Italianen staan met vijf punten dan wel laatste in hun groep, ze behouden desalniettemin een kans om door te stoten naar de achtste finales want er is nog geen beslissing gevallen in de groep. Real, dat zich gisterenavond kon kwalificeren, leed een smadelijke nederlaag bij Shakhtar Donetsk. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dankzij Matteo Darmian (17e) en een tweeklapper van Romelu Lukaku (64e, 73e) ging Inter gisteren voorbij Mönchengladbach. Nadat de Italianen de score openden, zette Alassane Plea luttele minuten voor de rustpauze de bordjes gelijk. Na de koffie maakte de winnaarsmentaliteit van Lukaku alweer het verschil. De Duitsers kwamen nog terug tot 2-3, alweer via Plea, en geloofden daardoor weer in een gelijkspel, maar het derde Duitse doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd na tussenkomst van de VAR.

Lukaku bewees nogmaals zijn goudwaarde voor Inter. Hij was alweer beslissend en zet zich zo steeds prominenter op de kaart als één van de patrons van Inter. Hij geniet het volste vertrouwen van coach Antonio Conte (in een leeg stadion waren de gesprekken tussen beide heren goed hoorbaar). Lukaku vuurt zijn ploegmaats aan en geeft hen voortdurend aanwijzingen.
 
Na de match kreeg Lukaku een microfoon onder zijn neus geschoven. Hij weigerde die leidersrol te erkennen. “Een leider? Ik ben maar één van de 25 spelers uit deze groep. Er zijn tal van spelers met meer ervaring dan ik. Ik wil de ploeg gewoon aan de winst helpen, dat is elke dag opnieuw mijn motivatie. Ik speel al anderhalf jaar het beste voetbal uit mijn carrière, en moet daarvoor de omkadering en de trainer bedanken. We maken vooruitgang, maar op 3-1 hadden we de match moeten doodmaken. Ze scoorden nog tegen en we hadden geluk dat de 3-3 afgekeurd werd. Ik hoop dat deze overwinning het team kracht zal bijbrengen”, verklaarde de nummer 9. Volgende week zal het van moeten zijn tegen Shakhtar Donetsk om de achtste finales te bereiken.
 
Real laat het (weer) afweten
 
Want enkele uren eerder had Shakhtar de maat genomen van Real Madrid (2-0), dat zonder de geblesseerde Eden Hazard aantrad. Dentinho (57e) en Manor Solomon (83e) hesen de Oekraïense club naar de tweede plaats in groep B, naast Los Blancos (7 punten).
 
Real domineerde in de eerste helft (54% balbezit en 7 schoten versus 1). Een schot van Marco Asensio spatte uiteen op de paal en doelman Anatolii Trubin stond pal op een schot van Karim Benzema. De Oekraïners kwamen met frisse moed terug uit de kleedkamers na de pauze: Courtois moest pal staan op een schot van Taison. Het bleek uitstel van executie, want op een Oekraïense tegenaanval gaf Ferland Mendy de bal zomaar weg aan Dentinho (1-0). Real leek nooit bij machte om een tweede nederlaag af te wenden: in de 83e minuut gaf Solomon de Madrilenen de doodsteek met de 2-0.
 
Real riskeert nu een vroege uitschakeling. De laatste speeldag moet uitsluitsel brengen in groep B, waarin alle ploegen nog kans maken op de kwalificatie.
 
Volg alles van de Champions League op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top