Zal Juventus herleven dankzij de derby van Turijn?

Sport |

De Bianconeris organiseren zaterdag de traditionele derby van Turijn. Juventus beleeft momenteel een moeilijke periode met weinig successen. Ze kunnen zich herpakken tegen Torino, dat niet zal laten begaan. Het belooft een spannende derby te worden. Juventus is nog steeds ongeslagen in de Serie A van dit seizoen maar moet winnen, want de mannen van Andrea Pirlo staan pas vierde in het kampioenschap, met zes punten achterstand op de huidige leider, AC Milan.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat Juventus ondanks dat ze niet verliezen, niet op kop staat, heeft de ploeg te danken aan hun klein aantal overwinningen. Op negen speeldagen slaagden ze er slechts vier keer in om te winnen. Tot vijf keer toe speelden ze gelijk en twee overwinningen op rij, dat lukte al helemaal niet. Tot overmaat van ramp speelden ze op de vorige speeldag gelijk tegen Benevento, dat dit jaar promoveerde uit de tweede klasse.

De aanwezigheid van Cristiano Ronaldo in het opgestelde team van de Oude Dame heeft grote een invloed op de resultaten. Juventus is beduidend minder succesvol als CR7 niet op het veld staat. In de zes wedstrijden die Juventus speelde zonder de Portugees, kon de ploeg slechts één keer winnen. Trainer Andrea Pirlo wil graag van die trend af en meldde na de match tegen Benevento dat Ronaldo een sterk belang heeft in de successen van zijn ploeg, maar dat de ploeg niet op hem moet vertrouwen: “Dit soort spelers zijn een katalysator voor wedstrijden en goals, maar we moeten dit soort wedstrijden winnen met of zonder Ronaldo.”

Torino is tot alles in staat

De Old Lady van Italië kan zaterdag punten pakken tegen Torino, dat momenteel achttiende staat in de ranglijst met vijf punten. De troepen van Marco Giampaolo moeten absoluut beter presteren als ze later dit seizoen niet willen vechten voor onderhoud in Serie A.

Ook al kon Torino dit seizoen nog niet uitblinken, het slaagde er wel al in om het de grootste ploegen van de competitie ferm lastig te maken. Eerder speelden ze 4-2 tegen Inter, 3-4 tegen Lazio, 3-3 tegen Sassuolo en 2-4 tegen Atalanta. Juventus zal dus op zijn hoede moeten zijn, wil het een volgende gelijkspel of nederlaag willen vermijden. 

Volg de wedstrijd Juventus-Torino vanaf 18 uur op Eleven Sports 2, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Het volledige schema voor speeldag 10 van de Serie A:

Zaterdag 5/12:

Juventus - Torino vanaf 18.00 uur Eleven Sports 2
Inter Milan - Bologna vanaf 20:45 uur op Eleven Sports 2

Zondag 6/12

Udinese - Atalante vanaf 15.00 uur op Eleven Sports 2
Crotone - Napels vanaf 18.00 uur op Eleven Sports 2
Sampdoria - AC Milan vanaf 20:45 uur op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top