Mike Tyson verbaast vriend en vijand bij comeback

Sport |

Mike Tyson kon zijn terugkeer naar de bokswereld niet afsluiten met een overwinning. Tegen Roy Jones Jr. deed Tyson het geweldig maar klopte hij af op een gelijkspel. Eén ding weten we zeker: Tyson kan op zijn 54e nog geweldig uit de voeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de start van de exhibitiewedstrijd werd er af en toe de spot gedreven met Tysons comeback. Zou de man niet beter genieten van zijn oude dag in plaats van in de ring te stappen? Gelukkig had hij geen oren naar de criticasters en maakte hij zich op voor de match van het jaar tegen Roy Jones Jr., een bokser waar hij nog nooit tegen had gebokst.

Het ‘Staples Center’ in Los Angeles was gisterenavond the place to be. De wedstrijd van Tyson vs Jones Jr. telde acht rondes van twee minuten. Tijdens de eerste vier rondjes liet Roy Jones Jr. tonen waarom hij tot beste bokser van de jaren ‘90 werd bekroond want dankzij zijn snelheid en wendbaarheid kon hij uit de greep van Tyson blijven.

In de vierde ronde werd Roy Jones Jr. echter moe en dat was het signaal voor Tyson om toe te slaan. Met zijn krachtige slagen, kon hij Roy Jones Jr. in het defensief drijven en zijn zelfvertrouwen uit de vorige rondes aan diggelen slaan. Tot een ‘knock-out’ kwam het echter niet, dat mocht ook niet van de jury.

Diezelfde jury verklaarde na acht rondes het verdict: het werd een gelijkspel. Wat betreft het aantal hits kwam Tyson als winnaar uit de bus: hij sloeg 67 keer raak tegenover de 37 keer van Roy Jones Jr. Dat cijfer illustreert de vechtlust die Tyson nog steeds met zich meedraagt. Hij was agressiever, slimmer en, in de laatste rondes, veel frisser dan zijn opponent.

Succesvolle weddenschap

Tyson en Roy Jones Jr. kwamen hun belofte na: het werd een echte bokswedstrijd op het scherpst van de snee. Op hun rijpere leeftijd bewezen deze tenoren uit de bokswereld dat ze nog steeds tot grote sportprestaties in staat zijn. Tyson blikte na afloop dan ook zeer tevreden terug: “We vermaakten het publiek. Ik hoorde dat ze hebben genoten van het gevecht.” De legendarische bokser verklaarde zelfs dat hij het hier niet mee zou laten. Hij wil opnieuw in de ring in en liefst zo snel mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top