De Smet (Lierse K.) debuteert als titularisdoelman bij de profs: "Dit zijn de momenten waarvoor je traint"

Sport | Tom Van Imschoot haalde voor de Kempense derby tegen Westerlo twee 'witte konijnen' uit zijn hoed. Terry Osei-Berkoe en Jarno De Smet kregen hun eerste basisplaats op profniveau en beiden speelden een meer dan behoorlijke wedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 21-jarige De Smet kon zich onder meer onderscheiden met een knappe reflex op een harde kopbal van Cicek, maar moest zich toch gewonnen geven op de elfmeter van Brüls. "Ik zat er kort bij, maar jammer genoeg ging de bal toch binnen", vertelde de jonge doelman na de match. "Het was een zure penalty die wel de match besliste."

Toch zal De Smet ongetwijfeld ook een goed gevoel overgehouden hebben aan de match. "Dit zijn de momenten waarvoor je traint. Dit is waarom je jezelf altijd voor de volle 100% geeft op training. Wanneer ik wist dat ik mocht starten? Ergens midden in de week. Maar dat heeft niets aan mijn voorbereiding veranderd. Je moet altijd klaar zijn om te spelen."

En Coach Tom Van Imschoot vond dus dat het tegen Westerlo het moment was om De Smet te brengen. "De Smet zit er al vanaf dag één heel kort bij. Hij geeft zich altijd voor de volle 100% op training en dat heeft nu geresulteerd in een basisplaats. Hij heeft het zeker goed gedaan", klonk het bij de coach.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top