Beukt Borussia Mönchengladbach de poort van de achtste finales open?

Sport | Tot verbazing van velen prijkt Borussia Mönchengladbach na vier speeldagen in de groepsfase van de Champions League op de eerste plaats in groep B. Het laat daarmee Europese grootmachten Real Madrid en Internazionale achter zich, terwijl ook de stevige Oekraïners van Sjachtar Donetsk moeten achtervolgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twee gelijke spelen tegen Inter (2-2) en Real Madrid (2-2) op de eerste twee speeldagen van de Champions League, sloeg de motor van de troepen van Marco Rose pas echt aan op speeldagen 3 en 4. Twee keer werden de Oekraïners van Sjachtar Donestk, vorig jaar nog halve finalist in de Europa League, van het kastje naar de muur gespeeld. Na de 0-6 pandoering in eigen huis, kregen de Oekraïners afgelopen week opnieuw een 4-0 rond de oren.

Met 14 gemaakte doelpunten, moeten Die Fohlen enkel de Beierse grootmacht Bayern München nog voorlaten als het op het aantal gemaakte doelpunten tot dusver in de Champions League aankomt. Inter weet dus wat het te doen staat op de vijfde speeldag, als het nog een waterkansje wil behouden op Europees overwinteren in de Champions League.

Nemen Lukaku en co weerwraak?

De heenmatch in Guisseppe Meazza op de eerste speeldag van de Champions League eindigde op 2-2, waarmee de toon voor de moeilijke campagne van de Nerazzurri meteen werd gezet. Met een laat doelpunt moest Rode Duivel Romelu Lukaku zijn troepen zelfs behoeden van een nederlaag.

Na de non-match tegen Real Madrid vorige week geeft niemand nog een stuiver om de kansen van Inter om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Al kan het mathematisch nog, maar dan moeten alle resultaten meezitten voor de Italianen. Mönchengladbach kan zich dan weer, mits een driepunter, verzekeren van de volgende ronde op het kampioenenbal en dat zou toch een heuse stunt zijn voor de subtopper uit de Bundesliga. Haast niemand gaf dichtte vooraf Marcus Thuram, Nico Elvedi en co een kans op de tweede ronde toe, maar de Duitsers toonden reeds dat ze over een sterk collectief beschikken en misschien wel kunnen uitgroeien tot de verrassing van deze campagne.

Marseille wil eindelijk 0 van het bord vegen

De andere wedstrijd in groep B wordt reeds eerder op de avond gespeeld. Na de overwinning tegen Inter kan Real Madrid iets geruster Sjachtar Donetsk partij geven. Al zullen ze wel weerwraak willen nemen voor de 2-3 blamage op de openingsspeeldag. Donetsk van zijn kant moet winnen, wil het uitzicht blijven behouden op de volgende ronde.

In groep C probeert Olympique Marseille eindelijk de 0 van het bord te vegen door thuis Olympiakos Piraeus te verslaan. Op die manier zouden Dimitri Payet en co zelfs nog een ticket voor de Europa League kunnen bemachtigen. In de andere wedstrijd in de groep vechten FC Porto en Manchester City onder elkaar uit wie als groepswinnaar naar de volgende ronde mag. Al kunnen de Portugezen als ze in het zand bijten, op de slotspeeldag eventueel nog bijgebeend worden door de Grieken.

Titelverdediger Bayern München trekt naar Atlético Madrid, dat best een resultaat haalt tegen de Beierse pletwals als het zijn tweede plaats wenst te behouden. Bovendien hebben Los Colchoneros na de 4-0 afstraffing op de openingsspeeldag en twee magere gelijke spelen tegen Lokomotiv Moskou wel iets recht te zetten. De Moskovieten ontvangen thuis Red Bull Salzburg, in wat een duel voor de derde plaats lijkt te worden. Al kan de winaar en misschien ook nog de verliezer op de laatste speeldag nog een gooi doen naar de tweede plaats.

In groep D ten slotte zal alles beslist worden op de slotspeeldag wanneer Atalanta naar de Amsterdam Arena trekt. De Ajacieden kunnen wel een goede uitgangspositie verwerven door iets te rapen op het veld van leider Liverpool, dat op zijn beurt de slechte partij tegen de Italianen wil doorspoelen. Atalanta ontvangt op zijn beurt kleine broertje FC Midtjylland voor wat een logische overwinning zou moeten worden.

De volledige kalender van de vijfde speeldag in de Champions League:

Dinsdag 1/12:


Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top