Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 12): acht spelers op scherp; drie spelers op de strafbank

Sport | Naarmate de competitie vordert, wordt het lijstje met spelers die een gele dreiging boven het hoofd hebben hangen én spelers die op de strafbank moeten plaatsnemen steeds langer. Voor speeldag 12 staan er plots al acht spelers op scherp en zijn er drie geschorst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Unionverdediger Siebe Van Der Heyden zit zijn tweede (van twee) schorsingsdagen uit en is er dus niet bij voor de topper tegen Seraing. Gert Van Walle (Deinze) moet dan weer de match tegen Club NXT aan zich voorbij laten gaan na zijn dubbele gele kaart tegen Lommel SK. Scott Bitsindou is dan weer de eerste speler die dit seizoen vijf gele kaarten verzamelde waardoor hij de match van Lierse Kempenzonen tegen KVC Westerlo moet missen.

Bitsindou is de eerste, maar zeker niet de laatste speler die op de strafbank zal belanden na vijf gele kaarten. Acht spelers zitten momenteel ook al op één gele kaart van een automatische schorsing. Enkel RFC Seraing, KVC Westerlo en Lierse Kempenzonen hebben komend weekend geen spelers met een gele dreiging.

RWDM
Glenn Claes, Abdoul Karim Danté, Gilles Ruyssen

Union SG
Teddy Teuma, Siebe Van Der Heyden

SK Deinze
Siebe Blondelle

Club NXT
Nathan Fuakala

Lommel SK
Kevin Kis

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top