Club Brugge kan zich tegen Zenit verzekeren van de derde plaats

Sport | Club was onmondig tegen Borussia Dortmund, maar heeft deze woensdag wel de kans om zich te meten met een tegenstander van zijn eigen kaliber in de Champions League: Zenit. Mits winst kan blauw-zwart zijn derde plaats in de groep definitief veiligstellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twee speeldagen in de Champions League hoopte Club Brugge, nog meer dan andere jaren, om zich te kwalificeren voor de volgende ronde in het kampioenenbal. Het moet gezegd dat de zege op Zenit St. Petersburg en zelfs het gelijkspel tegen Lazio Roma in het begin van de campagne perspectieven gaven voor het verdere verloop van het Europese avontuur. Helaas zette Borussia Dortmund de Bruggelingen weer met de voetjes op de grond. Club werd zowel in de heen- als terugmatch overklast door de Duitsers. Nu staan ze op vier punten van de tweede plaats, die bezet wordt door Lazio. De regerende landskampioen moet dus absoluut zijn twee laatste wedstrijden winnen en hopen op een mirakel in Rome…

Rits geschorst
 
Voor de ultieme clash tegen Lazio Roma, die enkel van belang is als Brugge wint en de Italianen verliezen in Dortmund, moeten de Bruggelingen eerst hun derde plaats veiligstellen, en het daaraan gekoppelde ticket voor de Europa League. Daarvoor moeten ze in eigen huis minstens een punt pakken tegen Zenit. Een taak die op papier niet onmogelijk lijkt, maar in de praktijk verre van makkelijk is.
 
Club kaapte in de heenmatch de zege weg dankzij het bevrijdende doelpunt van Charles De Ketelaere in de slotseconden. Het geluk lachte Hans Vanaken en co toe in Rusland, maar op eigen bodem kan de landskampioen niet uitgaan van dat geluk. Bovendien heeft Zenit nadien getoond dat het kan voetballen. Zelfs al kunnen ze slechts een magere 1 op 12 voorleggen, zijn de Russen nooit weggespeeld en maakten ze zelfs aanspraak op meer, vooral tegen Dortmund.
 
In het Venetië van het Noorden is veel water onder de bruggen gevloeid sinds dat exploot. Dennis werd voor de verplaatsing naar Duitsland uit de selectie gezet om disciplinaire redenen. En Mats Rits, sleutelpion op het middenveld, heeft een gele kaart te veel gepakt en is geschorst voor de vijfde speeldag. Zal Philippe Clement de sleutel vinden om het Russisch blok te kraken en een tweede zege te boeken in deze competitie?
 
Cavani tegen ex-ploeg
 
Ook PSG staat voor een cruciale match: op Manchester United kruisen de Parijzenaars de degens met de topschutter uit hun clubgeschiedenis: Edinson Cavani, die de heenmatch miste. De manschappen van Thomas Tuchel pakten in eigen huis drie kostbare punten tegen RB Leipzig op de jongste speeldag, maar maakten geen zelfzekere indruk. De Mancuniens staan momenteel op kop in de groep met 9 punten, de Fransen en Duitsers volgen op 6 eenheden. Alvorens de grasmat van Old Trafford te betreden, zullen de Red Devils en de ploegmaats van Neymar al de uitslag van de wedstrijd tussen Basaksehir en Leipzig kennen, die op een vroeger uur plaatsvindt. Desalniettemin zullen beide ploegen voluit voor de overwinning gaan – dat zijn ze aan hun status verplicht.
 
In de twee overige poules kennen we de vier gekwalificeerde teams al voor de volgende ronde. De spanning zit hem in de strijd om de eerste plaats, en de kwalificatie voor de Europa League.

In groep E kruisen Krasnodar en Rennes, die elk één punt tellen, de degens in Rusland, met de derde plaats als inzet (de heenmatch eindigde op 1-1), terwijl Sevilla en Chelsea, die 10 punten tellen, strijden om de koppositie (0-0 in de heenmatch).

In groep G wachten FC Barcelona (12 punten) en Juventus (9 punten) verre verplaatsingen, respectievelijk naar Ferencváros (1 punt) en Dynamo Kiev (1 punt), die op hun beurt zullen strijden om Europees te overwinteren.
 
De volledige kalender van de vijfde speeldag in de Champions League:
 
Woensdag 2/12
 
UCL Multi Live: vanaf 20u45 op Proximus Sports 1
 
Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top