Zijn Schalke 04 en Benito Raman op weg naar een triest record?

Sport | Als rode lantaarn in de Bundesliga met de magere balans van 3 punten op 24 verkeert Schalke 04 dit seizoen meer dan ooit in crisis. Na de degradatie van Hamburg enkele jaren geleden, dreigt nu een ander monument uit het Duitse voetbal te verdwijnen uit de hoogste klasse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

24 wedstrijden in de Bundesliga zonder zege. Schalke 04 is al enkele maanden op de dool in het Duitse kampioenschap en zou over enkele weken weleens een triest record kunnen breken. Momenteel is Tasmania Berlin recordhouder van het meeste aantal matchen zonder overwinning. In het seizoen 1965-1966 speelde de voormalige club uit de hoofdstad, die in 1973 ten onder ging, niet minder dan 31 matchen na elkaar zonder zege. Toevallig waren de clubkleuren net als Schalke 04 blauw en wit.
 
Trainerswissel brengt geen zoden aan de dijk
 
Om een evenaring van dat diepterecord en de titel van ‘slechtste club uit de geschiedenis van het Duitse voetbal’ te vermijden, zullen de heren uit Gelsenkirchen ten laatste vóór 9 januari volgend jaar opnieuw van de overwinning moeten proeven. Dat wordt evenwel geen sinecure zolang Schalke 04 in het sukkelstraatje zit.
 
Na een kwartseizoen bevinden de teammaats van Benito Raman, vicekampioen in 2018 en anderhalf jaar geleden nog achtstefinalist in de Champions League, zich in de degradatiezone. Na het rampzalige seizoensbegin, dat de club de rode lantaarn bezorgde, besloot de clubleiding in september jongstleden om trainer David Wagner aan de deur te zetten. Zijn vervanger Manuel Baum, die ooit nog de Duitse U18 coachte, heeft nog niet de juiste receptuur gevonden om de scheve situatie recht te zetten.
 
Geen cadeaus van de rivalen van Mönchengladbach
 
De gewezen Duitse international Mark Uth, aanvaller bij Schalke 04, heeft de nieuwe thuisnederlaag vorig weekend tegen Wolfsburg slecht verteerd. De thuisploeg was andermaal niet op de afspraak. “Ik heb het gevoel dat we telkens met twee man minder spelen. Zo frustrerend dat ik liefst van al in de kleedkamer een potje wil huilen. We spelen zeer slecht voetbal. Ik heb op dit moment geen flauw idee hoe we ooit één match zullen winnen.”
 
Zoals wel vaker als de resultaten niet volgen, staan de zenuwen steeds strakker gespannen in de kleedkamers en de bestuurskamers. Daags na de laatste nederlaag kreeg hoofdtrainer Manuel Baum af te rekenen met een trosje spelers die ontevreden waren over hun vervanging tegen de Wolven. 
 
Schalke, opgericht in 1904, blijft een historisch monument in het Duitse voetbal: zevenvoudig Duits kampioen voor de oprichting van de professionele Bundesliga in 1963 – voor het laatst in 1958. Er resten nog 7 kansen om niet in de recordboeken van de Bundesliga te belanden. Te beginnen met de verplaatsing naar rivaal Mönchengladbach, die er alles aan zal doen om de trieste reeks van Schalke te verlengen…
 
 
De volledige kalender van de negende speeldag in de Bundesliga:
 
Zaterdag 28 november
Borussia Dortmund – FC Köln: vanaf 15u30 op Eleven Sports 2
Borussia Mönchengladbach – Schalke 04: vanaf 18u30 op Eleven Sports 2
 
Zondag 29 november
Bayer Leverkusen -– Hertha Berlin: vanaf 15u30 op Eleven Sports 3

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top