Toont Mkhitaryan AS Roma opnieuw de weg?

Sport |

Speeldag 9 van de Serie A komt eraan! Napoli neemt het daarin op tegen AS Roma met speler in vorm Mkhitaryan. Lukaku en co. kunnen maar beter winnen tegen Sassuolo dat dit seizoen nog niet verloren heeft om aansluiting te houden met de top. Ten slotte moet AC Milan zonder sterspeler Ibrahimovic gaan winnen tegen Fiorentina als het op kop wil blijven in de Serie A.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zondag gaf Ibrahimovic haast een onemanshow tegen Napoli. Ibracadabra scoorde voor de achtste keer op rij in een Serie A-wedstrijd en maakte alweer zijn tiende van het seizoen! Met deze knalprestatie staat AC Milan voorlopig op kop van het klassement, net voor Sassuolo dat tweede staat. Komende zondag neemt Milan het thuis op tegen nummer vijftien, Fiorentina. Ibracadabra zal de tegenstander deze keer niet met huid en haar kunnen opeten. Zlatan liep in Napels een hamstringblessure op en is vermoedelijk vier weken buiten strijd en dat is een aderlating voor Milan. Napoli blijft ondertussen teleurgesteld op de vijfde plaats kamperen en heeft niet veel tijd om naar adem te happen. Komende zondag moet de ploeg van coach Gennaro Gattuso immers naar de nummer drie in de stand: AS Roma.

Mkhitaryan onder stoom

AS Roma is goed op dreef in de Serie A en heeft met Henrikh Mkhitaryan een nieuwe sterspeler in huis. Mkhitaryan gooide enkele seizoenen geleden hoge ogen bij Borussia Dortmund waar hij de pannen van het dak speelde. In 2016 werden zijn prestaties bekroond met een overstap naar het Manchester United van José Mourinho maar daar kon hij geen potten breken. In 2018 werd hij geruild met Alexis Sanchez van Arsenal en wist hij dat hij zijn laatste kans op Engelse bodem had gekregen. Toch ging de vlieger ook in Arsenal niet op en vorig seizoen werd Mkhitaryan uitgeleend aan AS Roma dat stevig aan zijn mouw aan het trekken was. De toch al 31-jarige Armeen voelde zich zeer geliefd in Rome en maakte deze zomer de definitieve overstap. Hij bedankte zijn nieuwe ploeg dit seizoen al met vijf doelpunten in acht wedstrijden, waaronder één prachtige goal afgelopen weekend.

Lukaku scoort zijn zevende

Inter Milan heeft afgelopen zondag vertrouwen getankt. De ploeg van Antonio Conte en Romelu Lukaku kon een 2-0 achterstand ombuigen in een 4-2 winst in minder dan een half uur. Alexis Sanchez plaveide de weg door de score voor Inter in minuut 62 te openen. Romelu kon niet achterblijven en scoorde zijn zesde en zevende van het seizoen. Met deze overwinning prijkt Inter mooi op de vijfde plaats van de Serie A, net achter kampioen Juventus. Die vijfde plaats zal voor Lukaku niet goed genoeg zijn. Wil hij met Inter een belangrijke stap zetten richting de top van het klassement, dan moet Romelu zaterdag winnen tegen de nummer twee in de stand Sassuolo. Dat is een ploeg die dit seizoen nog steeds niet verloren heeft...
 

Het volledige schema voor de negende speeldag van Serie A:
 
Zaterdag:
Sassuolo - Inter Milaan: vanaf 15:00 uur op Elf Sport 3
Benevento - Juventus: vanaf 18:00 uur op Elf Sport 3
 
Zondag:
Lazio - Udinese: vanaf 12.30 uur op Elf Sport 2
AC Milan - Fiorentina: vanaf 15:00 uur op Elf Sport 2
Napoli - AS Roma: vanaf 20.45 uur op Elf Sport 2
 
Volg alles van de Serie A via de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top