Gezocht: scorend vermogen

Sport | Zondagavond om 18u15 trekt Standard naar Anderlecht voor wat andermaal een intense topper belooft te worden. Voor Philippe Montanier wordt het vooral zaak om zijn spitsen aan het scoren te krijgen, want daar knelt voorlopig het schoentje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zeventien goals in twaalf speeldagen. Dat is voorlopig de magere oogst van de Rouches in de Jupiler Pro League. Geen enkel team in de top 10 van de stand doet slechter. Gelukkig kan Montanier rekenen op een sterke Arnaud Bodart in doel, want met amper 12 tegendoelpunten kunnen de Luikenaren uitpakken met de op twee na beste defensie.

Dat aanvallend het schoentje knelt werd afgelopen weekend tegen KAS Eupen andermaal pijnlijk duidelijk toen nota bene doelman Bodart met een doelpunt in extremis een gelijkspel kon afdwingen. Illustratief voor de achilleshiel van Standard.

Keuzestress

Met Obbi Oulare, Felipe Avenatti, Jackson Muleka en Duje Cop beschikt Montanier op papier over heel wat aanvallend geweld. Alleen kon geen enkele van hen tot nog toe echt overtuigen in de punt van de aanval. Daardoor testte de Franse trainer ook al eens jongeling Michel-Ange Balikswisha uit als puntaanvaller en probeerde hij het tegen Eupen zelfs met twee spitsen.

Een blik op de belangrijkste doelschutters van de Rouches spreekt boekdelen. Na twaalf speeldagen hebben de topschutters van Standard amper twee rozen na hun naam staan. Opvallend is ook dat met Oulare en Balikwisha amper twee puntaanvallers dat saldo kunnen voorleggen. Daarnaast vonden ook Maxime Lestienne, Selim Amallah en Samuel Bastien reeds twee keer de weg naar doel.

Gebrek aan vertrouwen

Montanier kan zijn spitsen dan wel geen gebrek aan inzet verwijten, maar zeggen dat ze allen een vertrouwenscrisis doormaken, is een open deur intrappen. Akkoord, hun magere prestaties nopen de Fransman tot ingrijpen, maar Avenatti bewees bij KV Kortrijk reeds dat hij enkel presteert als hij het volle vertrouwen geniet. Het was dan ook pas toen Yves Vanderhaeghe opnieuw zijn opwachting maakte in het Guldensporenstadion dat de boomlange spits zijn doelpuntenproductie kon aandikken.

Doordat de Uruguayaan constant in de balans ligt met Obbi Oulare - dat is als ze allebei fit zijn tenminste - ontbreekt het de Rouches aan een echte vaste nummer 9. Bovendien hebben ze allebei ook vaak af te rekenen met allerlei kwaaltjes, waardoor de verantwoordelijkheid al snel op de jonge schouders van Balikwisha en Muleka valt. Die zijn op hun beurt dan weer nog te groen achter de oren om de nodige regelmaat aan de dag te leggen. Benieuwd wie Montanier zondagavond in de basis posteert en of die eindelijk de ban kan breken...

Volg Anderlecht - Standard op zondag 29 november om 18u15 live op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top