Italië staat op een zucht van de Final Four

Sport |

De Italiaanse nationale ploeg staat sinds zondag op kop in haar Nations League-groep na winst tegen Polen. Dankzij die winst blijven de troepen van Roberto Mancini ongeslagen tijdens hun Nations League-campagne en dat is een hele prestatie. Als de Italianen ook woensdag van Bosnië winnen, stoten ze meteen door naar de ‘Final Four’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een kwakkelperiode van enkele jaren is de Squadra Azzura helemaal terug de oude. Dat was afgelopen zondag nog maar eens te zien tijdens de wedstrijd tegen Polen. Want zonder het gaspedaal helemaal in te drukken zetten de Italianen Polen kinderlijk opzij en namen ze de leiding in hun groep. 

Dankzij deze overwinning heeft Italië haar eigen lot in de Nations League in handen. Meer zelfs: de Italianen moeten zelfs niet meer winnen om door te stoten. Zelfs als ze verliezen of gelijkspelen in Sarajevo gaan ze door naar de volgende ronde. Let wel: dat is op voorwaarde dat de andere landen uit de groep (Nederland en Polen) gelijkspelen.

De grote comeback

In 2017 werd Italië nog uit de Wereldbeker geknikkerd door Zweden en dat was een ongeziene vernedering voor de fiere Italianen. Om orde op zaken te stellen, stelde de Italiaanse voetbalbond topcoach Roberto Mancini aan. Hij moest Gian Piero Ventura vervangen die de Italiaanse trein maar niet op de rails kreeg. De voormalige coach van Manchester City en Inter Milan stond voor een heikele opdracht maar vond al snel een manier waarop de mayonaise zou pakken.

En wat blijkt? Sinds de aantstelling van Macini in 2018 gaat het Italië opnieuw voor de wind. Geheel onverwacht behaalde Italië samen met België het maximum van de punten tijdens de EK-kwalificatiecampagne.

Al 21 matchen ongeslagen

Sinds de winst in Polen afgelopen zondag is de Italiaanse nationale ploeg al 21 matchen ongeslagen. De laatste Italiaanse nederlaag dateert al van 10 september 2018 tegen Portugal. Aan de basis van dat succes ligt een solide organisatie, technisch uitstekende spelers en een goede mix van jong en oud. Daarnaast blijkt de Italiaanse bank te barsten van het talent met spelers zoals Bastoni, Bernadeschi en Belotti.

De Italianen hebben dus orde op zaken gesteld. Door hun schitterende prestaties hebben ze bovendien hun lot helemaal in eigen handen. Ze kunnen gerust achterover leunen tegen Bosnië maar dat lijkt een slecht plan. Kapitein van de Bosnische nationale ploeg, Miralem Pjanic (Juventus), kent de Italiaanse competitie immers als zijn broekzak en zal allicht een Bosnisch plannetje hebben voorbereid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top