Waarom Beerschot - Anderlecht hoogstwaarschijnlijk een spektakelstuk wordt

Sport | Dit weekend trekt de Jupiler Pro League zich na de interlandbreak opnieuw op gang. Op speeldag 13 is het vooral likkebaardend uitkijken naar de ontmoeting tussen Beerschot en Anderlecht. Beide ploegen draaien, enigszins tegen de verwachtingen in, mee bovenin het klassement en mogen onder elkaar uitmaken wie zich de Ploeg in paars-wit mag noemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie voor de start van de competitie Beerschot - Anderlecht als een heuse topper had omschreven, zou net niet gek verklaard zijn geweest. En zie, we zijn twaalf speeldagen ver en beide ploegen doen, tegen de verwachtingen in, mee bovenin het klassement. Met 22 punten prijken de troepen van Hernan Losada op een knappe derde plaats op amper één punt van co-leiders Brugge en Charleroi. Anderlecht volgt op de zevende plaats met slechts één eenheid minder dan de Ratten.

Wie zondag omstreeks 15u15 als winnaar uit de bus komt, doet dus sowieso een belangrijke zaak in de stand. Niet alleen wordt zo een tik uitgedeeld aan een rechtstreekse concurrent voor een ticket voor de mini-playoffs, maar dan wordt het ook minstens voor enkele maanden duidelijk wie de clubkleuren paars en wit net dat tikkeltje meer in de verf mag zetten.

Reden 1: Beerschot is een garantie op een doelpuntenkermis

5-2 overwinning tegen Racing Genk, 5-1 nederlaag tegen AA Gent, 6-3 winst tegen STVV, 4-2 overwinning tegen OH Leuven en een 5-5 gelijkspel in het Guldensporenstadion. Wie de eerste twaalf wedstrijden van de Kielse Ratten sinds de terugkeer naar 1A onder de loep neemt, weet dat Raphael Holzhauser en co dit seizoen een garantie zijn op goals, goals en nog eens goals.

Tot ergernis van Mike Vanhamel vallen die doelpunten echter aan weerszijden van het veld. Met 33 doelpunten voor heeft Beerschot de meest productieve aanval, maar met ook reeds 30 tegentreffers hebben de Ratten ook de slechtste verdediging. Vanhamel, die tijdens de afgelopen transferperiode interesse van Anderlecht genoot, kon dan ook nog maar één keer de nul houden, met name in de 0-1 overwinning tegen Club op de derde speeldag.

Wat bovendien opvalt, is dat de troepen van Losada dit seizoen reeds vijf keer na minder dan een kwartier voetballen tegen een achterstand moesten aankijken.

Reden 2: Anderlecht geeft overwinning vaak in het slot uit handen

Daar tegenover staat dat Anderlecht evenveel keer in het slot van de wedstrijd een overwinning uit handen heeft gegeven. Dat was het geval tegen KV Mechelen, Moeskroen, Eupen, OH Leuven en AA Gent. Kort door de bocht zou je kunnen stellen dat Anderlecht als een wedstrijd 80 minuten zou duren meer dan waarschijnlijk op kop zou staan. Terwijl Beerschot hetzelfde kan claimen als de wedstrijd pas na het openingskwartier op gang werd gefloten.

Toch lijkt Vincent Kompany eindelijk uitzicht te hebben op een definitieve basisopstelling. Zeker in het defensieve departement wordt amper nog gewisseld. Het jonge duo Hannes Delcroix - Matt Miazga vormt nu al vijf speeldagen het hart van de verdediging. Dat leverde de 21-jarige linksvoetige verdediger zelfs al een selectie voor de Rode Duivels op. Het wordt uitkijken of de Belg met Haïtiaanse roots, samen met zijn Amerikaanse partner het aanvallende geweld van vooral Raphael Holzhauser (9 doelpunten en 8 assists) en Tarik Tissoudali (6 goals en 4 assists) kan afstoppen. Of krijgen we opnieuw een doelpuntenkermis te zien, waarbij Anderlecht in de slotfase de overwinning te grabbel gooit?

Bekijk Beerschot - Anderlecht op zondag 22 november om 13u30 live op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top