Enkel winst telt voor Belgische beloften op bezoek bij Bosnië-Herzegovina

Sport | De Belgische beloften zitten volop in de strijd voor een ticket richting het EK van volgend jaar. Maar na een verrassende nederlaag in Moldavië hebben de jonge Duivels hun lot niet meer in eigen handen. Willen ze alsnog afsluiten als groepswinnaar, moeten de Belgen winnen in Bosnië-Herzegovina en hopen op puntenverlies van Duitsland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Verstomming alom vorige maand toen de Belgische U21 plots met 1-0 de boot in ging tegen Moldavië. De opgebouwde voorsprong na klinkende zeges tegen onder meer Duitsland verdween als sneeuw voor de zon. “Dit is een enorme teleurstelling”, zei beloftenbondscoach Jacky Mathijssen toen. “Met een zege in Moldavië hadden we een relatief makkelijke verplaatsing naar Bosnië-Herzegovina in het vizier. Maar nu is het een ander verhaal. We hebben de makkelijke weg laten liggen. Het is aan de spelers om te reageren.”

Op de slotspeeldag ontvangt Duitsland Wales. De Duitsers leiden in groep 9 met 15 punten, twee punten meer dan België. De groepswinnaar is zeker van het EK van volgend jaar in Hongarije en Slovenië, de beste nummer twee van alle groepen is evenzeer rechtstreeks geplaatst. De andere nummers twee moeten barrages spelen.

Stugge Bosniërs

Tegenstander in die laatste kwalificatiewedstrijd wordt dus Bosnië-Herzegovina. In de heenmatch beten de jonge Duivels hun tanden stuk op de stugge defensie van de Bosniërs. Scoren lukte niet, de partij eindigde op 0-0. Het tekende de flauwe start van de Belgische beloften, die met een 1 op 6 aan de campagne begonnen.

De jonge Bosniërs wonnen twee van hun drie thuisduels. Enkel tegen Duitsland werd er in eigen huis verloren (0-2). De Belgen zijn gewaarschuwd.

Rekenen op puntenverlies van Duitsland zullen de Belgen best niet moeten doen. De Duitse beloften krijgen Wales over de vloer, dat momenteel laatste staat in groep 9. De Duitsers, met onder meer Lukas Nmecha (Anderlecht) en Niklas Dorsch (Gent) in de ploeg, hadden in de heenmatch in Wales geen moeite met de tegenstrever. De U21-selectie van Duitsland haalde het met 1-5 cijfers.

Eerste selectie voor Raskin

Om de volle buit te pakken in Bosnië-Herzegovina rekent coach Jacky Mathijssen onder meer op Nicolas Raskin van Standard, die zijn eerste selectiebrief kreeg. Dante Vanzeir, die in 1B voor Union aan elf goals zit, werd opnieuw bij de selectie gehaald. Hannes Delcroix en Charles De Ketelaere keerden terug naar de beloftenselectie na hun debuut bij de A-kern tegen Zwitserland. Ook Sebastiaan Bornauw sloot terug aan bij de U21.

Volg de partij tussen Bosnië-Herzegovina en België deze woensdag vanaf 18u15 op Proximus Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top