Bondsparket schorst Van Der Heyden (Union) en Sandra (Club NXT) na doorverwijzing Reviewcommissie

Sport | Siebe Van Der Heyden en Cisse Sandra kennen hun straf na hun verplichte passage bij het Bondsparket. De Reviewcommissie had het duo opgeroepen nadat ze de videobeelden van de wedstrijd tussen Union en Club NXT (25/10) geanalyseerd hadden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sandra moest zich verantwoorden voor een tackle waarmee hij stevig inging op de studs van zijn tegenstander. De ref gaf de Brugse tiener een gele kaart, maar dat was onvoldoende volgens de Reviewcommissie. Het Bondsparket eiste daarop een schorsing van drie speeldagen (waarvan twee effectief en eentje met uitstel + boete). Als Club NXT geen beroep aantekent tegen deze beslissing dan is Sandra geschorst voor de wedstrijden tegen KVC Westerlo (14/11) en Lierse Kempenzonen (20/11).

Van Der Heyden kreeg dan weer een schorsing voor twee wedstrijden (effectief) voor zijn fout in de 23e minuut. Ook die leverde toen een gele kaart op, maar ook bij hem vond de Reviewcommissie die straf te licht. De centrumverdediger moet zo de derby tegen RWDM en de belangrijke clash op het veld van eerste achtervolger Seraing aan zich voorbij laten gaan. Tenzij Union in beroep gaat...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top