Van Madagaskar tot Litouwen: zes 1B-teams hebben spelers met internationale verplichtingen

Sport | Normaliter zouden de 1B-teams dit weekend niet in actie komen dankzij de interlandbreak. Een recht dat ze pas dit seizoen konden afdwingen omdat er steeds meer en meer spelers uit 1B het tot international schoppen. Ook voor de interlands van november kregen er heel wat spelers een brief in de bus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo mag Loïc Lapoussin zich vanaf heden een international van Madagaskar noemen. De Fransman heeft roots in Madagaskar en kreeg na zijn goede prestaties bij Union nu prompt een selectiebrief in de bus van het Oost-Afrikaanse eiland. Ploegmaats Teddy Teuma (Malta), Anthony Moris (Luxemburg) en Dante Vanzeir (U21 België) werden ook geselecteerd, maar blijven in Europa.

Ook Lommel heeft twee Europese internationals in de rangen. Doelman Tomas Svedkauskas (Litouwen) en middenvelder Kolbeinn Thordarson (U21 Ijsland) gaan de komende dagen de eer van hun land verdedigen.

(Geen) gemis?

Voor Lommel en Union heeft dat weinig gevolgen, want beide teams moeten de komende week geen inhaalwedstrijden spelen. Enkele andere teams worden wel (een beetje) getroffen door de interlands én het herplaatsen van de uitgestelde competitiematchen.

Houssen Abderrahmane (RWDM) werd opgeroepen voor Mauritanië, maar speelde nog maar een wedstrijd voor de Brusselaars. Ook Basilio Ndong kreeg een selectiebrief in de bus ondanks het fet dat hij nog maar één match speelde voor Westerlo. Hij zit momenteel in Equatoriaal-Guinea. Bij Club NXT zijn Formose Mendy (Senegal) en Romeo Vermant (U17 België) geselecteerd, maar beiden kwamen nog niet in actie bij de Brugse beloften.

Bij Seraing moeten ze wel een belangrijkere speler missen. Ablie Jallow werd opgeroepen voor Gambia en mist zo de inhaalmatch tegen SK Deinze. Jallow gaf vier assists in vijf wedstrijden en was nu net weer hersteld van een blessure. Tegen Lierse Kempenzonen maakte hij zijn eerste minuten sinds eind september.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top