Wie vervangt Romelu Lukaku indien hij niet tot bij de Rode Duivels geraakt?

Sport | Romelu Lukaku verkeert ook dit seizoen in een uitstekende vorm. Zowel voor zijn club Inter als bij de Rode Duivels is hij de voornaamste garantie op het maken van doelpunten. Maar de kans dat we Lukaku in de laatste interlandbreak aan het werk zullen zien, is zeer klein. Wie moet hem in dat scenario vervangen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat Romelu Lukaku zich de voorbije jaren geprofileerd heeft als hét ankerpunt in de spitpositie, wordt extra gestaafd door zijn statistieken. Met 52 goals in 86 interlands is Lukaku de all-time topschutter van de Rode Duivels.

Maar of Lukaku tijdens de laatste interlands van 2020 zijn doelpuntentotaal zal kunnen bijspijkeren, is maar zeer de vraag. Italiaanse media melden dat de lokale autoriteiten in Italië voetballers verbieden om af te reizen naar hun nationale ploegen door het coronavirus. Dat komt omdat er bij enkele ploegen, zoals Inter, minstens één speler besmet is met covid-19. Het protocol van de Serie A en de lokale autoriteiten zegt dan dat alle spelers van die ploegen in quarantaine moeten voor tien dagen.

Daardoor bestaat de kans dat we Lukaku niet gaan zien tegen Zwitserland (oefenduel op 11/11), Engeland (Nations League, 15/11) en Denemarken (Nations League, 18/11). Naast Lukaku, selecteerde bondscoach Roberto Martinez ook nog Michy Batshuayi en Christian Benteke. Wie van hen moet Lukaku straks vervangen?

Duivels killerinstinct

De clubcarrière van Michy Batshuayi is al jaren geen echt succes te noemen. Sinds de spits bij Chelsea arriveerde, bleef zijn speeltijd bij The Blues eerder beperkt. Met enkele uitleenbeurten tot gevolg. Batshuayi is momenteel bezig aan zijn tweede uitleenperiode bij Crystal Palace. Scoren lukte nog niet, maar tijdens de laatste competitieduels kreeg hij veelal een basisplaats bij de club.

Clubstatistieken doen er echter niet toe bij Batshuayi. Wanneer hij naar de Rode Duivels komt, lijkt de spits een heel andere mens te worden. Bij de Belgen blaakt hij van het vertrouwen, getuige zijn 19 goals in 31 caps. Dat hij daarvoor maar 1.364 minuten nodig had, is des te opmerkelijker. Het houdt namelijk in dat Batshuayi om de 72 minuten een doelpunt maakt bij de Rode Duivels.

Fysiek sterke Benteke

Teammaat van Batshuayi bij Crystal Palace is landgenoot Christian Benteke. Bondscoach Martinez blijft nog altijd rekenen op de diensten van Benteke, ook al is zijn speeltijd dit seizoen zeer gelimiteerd. Zo kreeg hij nog maar in vier wedstrijden een handvol invallersminuten, 21 om exact te zijn.

Martinez lijkt Benteke binnen de groep te houden om twee redenen: de huidige, positieve groepsdynamiek en het profiel van Benteke. Qua lichaamsbouw leunt Benteke iets meer naar Lukaku toe, terwijl Batshuayi een heel ander profiel heeft. Tegen de fysiek stugge verdedigers van Engeland en Denemarken zou Benteke nog enigszins van betekenis kunnen zijn.

Volg zowel het oefenduel van de Rode Duivels tegen Zwitserland, als de Nations League-partijen tegen Engeland en Denemarken, op VTM. De oefeninterland tegen Zwitserland is morgen vanaf 20u25 te volgen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top